Kılıçdaroğlu'ndan yeşil ışık

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Köşk seçimi öncesi Meclis'ten geçirmeyi planladığı dar bölge seçim planına yeşil ışık yaktı. Kılıçdaroğlu, "Bakarsınız güzel bir model de gelmiş olabilir. Yani çok önyargılı değiliz. Demokrasiyi güçlendiriyorsa bir sorunumuz yok" dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan yeşil ışık

AKP'nin dar bölge seçim sistemi planına CHPyeşil ışık yaktı. Avrasya Türk Radyosu'na konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dar bölge sistemine önyargılı yaklaşmadıklarını, destek verebileceklerini söyledi.

Kılıçdaroğlu, "Şimdiden bunun arayışları başladı. Nasıl bir seçim modeli getiriyim ki ben yine parlamentoda çoğunluğumu korumuş olayım diye. Önce görmemiz gerekiyor samimi söylemek gerekirse. Bakarsınız güzel bir model de gelmiş olabilir. Yani çok önyargılı değiliz biz illa şu gelsin veya bu gelsin diye. İşe biraz demokratik açıdan bakacağız. Öyle bakmamız gerekiyor. Demokrasimizi güçlendiriyorsa yapılan düzenleme bir sorunumuz yok. Ama demokrasimizi güçlendirmiyor da bir partinin egemenliğine yol açıyorsa o zaman doğal olarak karşı çıkarız." dedi.

Dar bölge sisteminin CHP'yi olumsuz yönde etkilemeyeceğini belirten, Kılıçdaroğlu "Milli iradenin parlamentoya daha dengeli yansımasının yollarının mutlaka bulunmalı. Dar bölge sistemi bizi bitirmez onu ifade edeyim. İkincisi, 'çalışın kazanın.' Bu çok güzel bir söz. Ama çıkaracağım milletvekilini, çıkaracağın bir yasayla sen üstleniyorsan, sen götürüyorsan o zaman nasıl çalışacağız." şeklinde konuştu.

ulusalkanal.com.tr

kemal kılıçdaroğlu chp yeşil ışık