İstanbul "Askeri Casusluk" davası ertelendi

İstanbul Askeri Casusluk davasında Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlali kararı ile başlayan yeniden yargılama sürecinde bilirkişi incelemesinin beklenmesine karar verildi. Duruşma Adli Tıp raporunun beklenmesi için 29 Ocak 2016'ya ertelendi.

İstanbul "Askeri Casusluk" davası ertelendi

İstanbul Askeri Casusluk davasında yeniden yargılama duruşması 29 Ocak 2016'ya ertelendi.

Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlali kararı ile bozulan İstnabul Askeri Casusluk davasında bilirkişi raporu hazır olmadığı duruşma ertelendi. İstanbul Anadolu 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi Adli Tıp uzmanlarının djital veriler için hazırlayacağı raporun beklenmesine karar verdi.

Davanın tek dayanağı olan dijital veriler, güvenilirliklerinin araştırılması için Adli Tıp incelemesine gönderilmişti. Adli Tıp raporu henüz mahkemeye ulaşmadı. Mahkeme aynı dava kapsamında Yargıtay'dan dönen dosya için de bilirkişi raporunun beklenmesine hükmetti.

Duruşmada söz alan emekli Deniz Kurmay Albay Koray Eryaşa sahte delil üretenler için suç duyurusunda bulunulmasını talep etti.

İstanbul Askeri Casusluk davasında emekli Albay İbrahim Sezer ve dönemin TÜBİTAK Bilgi Güvenliği Müdürü Yücel Çipli'nin de aralarında bulunduğu 56 kişi hedef alınmıştı. Anayasa Mahkemesi bilirkişi raporu alınmadan verilen cezaları hak ihlali kabul ederek özel görevli mahkemenin kararını bozmuştu.

Haber: Özer Sürmeli

ulusalkanal.com.tr