Tecavüz suçlamasında mağdur kadın dinlenecek

HDP’li Tuma Çelik’in cinsel saldırısına maruz kaldığı iddia edilen D.K., Meclis’e davet edildi. Çelik'in hakkındaki fezleke için kurulan hazırlık komisyonu bayramdan sonra ilk D..K'yı dinleyecek. Çelik'in savunmasının ardından komisyon kararını verecek.

Tecavüz suçlamasında mağdur kadın dinlenecek

Tecavüz suçlamasında mağdur kadın dinlenecek.

Tecavüz suçlamasıyla gündeme oturan Mardin Milletvekili Tuma ÇelikHDP’den ihraç edilmişti. Çelik hakkında “nitelikli cinsel saldırı” suçlamasıyla hazırlanan fezleke de Meclis’e geldi.

Fezlekedeki iddiaları incelemek için hazırlık komisyonu kuruldu. Meclis Hazırlık Komisyonu Ak Partili Ali Özkaya başkanlığında toplandı. Hazırlanan fezleke incelendi.

Komisyon, Tuma Çelik’in savunmasını istemeden önce, mağdur kadın D.K’yı dinleme kararı aldı. Bayramdan sonra yapılacak toplantıda önce mağdur kadın ardından Çelik dinlenecek.

22 Temmuz’da Meclis’e gelen fezlekeye ilişkin hazırlık komisyonu bir ay içinde de kararını verecek. Karar, Meclis Anayasa Adalet Karma Komisyonu’na iletilecek. Karma komisyon da dosyayı oylayarak Genel Kurul’a gönderecek.

Fezlekenin Genel Kurul’a gelmesi halinde de suçlamalar okunup Tuma Çelik’in dokunulmazlığının kaldırılması için oylama yapılacak.

ulusal.com.tr

hdp Tuma Çelik