Türkiye'den Avrupa Parlamentosu'na aynen iade!

Türkiye, Avrupa Parlamentosu’nun 1915 olaylarına ilişkin soykırım nitelemesinde bulunan kararını aynen iade etti. Türkiye’nin Avrupa Birliği Daimi Temsilciliği’nden yapılan açıklamada “29 Nisan’da resmi olarak Daimi Temsilciliğimize iletilen karar, 30 Nisan’da AP’ye iade edilmiştir” ifadesi kullanıldı

Türkiye'den Avrupa Parlamentosu'na aynen iade!

Türkiye, Avrupa Parlamentosu'nun 29 Nisan'da Türkiye'nin Avrupa Birliği Daimi Temsilciliği'ne gönderdiği söz soykırım kararını geri gönderdi.

Avrupa Parlamentosu 15 Nisan'da sözde Ermeni soykırımına ilişkin bir kararı kabul etmişti. Bağlayıcı nitelik taşımayan kararında, 1915 olaylarıyla ilgili soykırım yalanına destek verilerek Türkiye'ye geçmişiyle yüzleşmesi ve bu iddialarını kabul etmesi çağrısı yapılmıştı.

Türkiye'nin Avrupa Birliği Daimi Temsilciliği'nden yapılan açıklamada, "1915 olayları hakkında 15 Nisan'da AP Genel Kurulu'nda kabul edilen ve 29 Nisan'da resmi olarak Daimi Temsilciliğimize iletilen karar, 30 Nisan'da AP'ye iade edilmiştir" ifadesi kullanıldı.

Kararda, Türkiye ve Ermenistan'a 2009 yılında imzalanan protokolleri "ön şartsız onaylayarak ve uygulayarak ve sınırı açarak" ilişkilerini normalleştirme yolunda ilerlemeleri tavsiye edildi.

ulusalkanal.com.tr