AKP'li Hamza Dağ'dan çarpıcı açıklama

CHP'nin İzmir'de 14 ilçede gösterdiği 27 belediye meclis üyesinin 19'unun doğrudan PKK ile bağlantılı olduğu öne sürüldü. Bu çarpıcı iddia AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'a ait. Dağ, terörle ilişkili kişilerin Ödemiş, Menemen, Urla, Karşıyaka ve Konak gibi ilçelerde aday gösterildiğini söyledi.

CHP ile PKK'nın siyasal uzantısı HDP'nin seçim ittifakına ilişkin çarpıcı bir ayrıntı ortaya çıktı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, CHP'nin İzmir'de 14 ilçede gösterdiği 27 belediye meclis üyesinin PKK ile bağlantılı olduğunu iddia etti.

Terörle ilişkili kişilerin Ödemiş, Menemen, Urla, Karşıyaka, Konak ve Kınık gibi ilçelerde aday gösterildiğini belirten Dağ, kişileri tek tek tespit ettiklerini söyledi.

Benzer bir durumun Antalya'da da olduğu ortaya çıkmıştı. Antalya CHP listelerinden belediye meclis üyeliği için aday gösterilen Abdülbaki Karaağaç'ın PKK lideri Abdullah Öcalan için özgürlük istediği ve çeşitli eylemlere katıldığı tespit edilmişti. HDP'nin eski adı BDP'nin de il başkanlığını yapan Karacaağaç'ın durumuna CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da dikkat çeken bir değerlendirme yapmıştı.

Kılıçdaroğlu HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin bu açıklamasına da yanıt vermekten kaçınmıştı. Kılıçdaroğlu "dinlemedim" demişti.

ulusal.com.tr

izmir chp pkk AKP Hamza Dağ