İnce'ye gençlerden destek

78 il başkanının Kemal Kılıçdaroğlu'na destek açıklamasının ardından, örgütlerden bir başka açıklama daha gedi. Bu kez destek adresi Muharrem İnce oldu. Gençlik kollarının Eski İl Başkanları, Muharrem İnce'ye destek mesajı yayınladı. Nevşehir'de toplanan 77 ilin Gençlik Kolları Başkanları da, isim vermeden Kılıçdaroğlu'nu işaret ettiler.

İnce'ye gençlerden destek

Olağanüstü Kurultay için geri sayımın sürdüğü CHP'de, adaylara destek açıklamaları gelmeye devam ediyor.

Kılıçdaroğlu'na destek açıklaması yapan 78 il başkanının ardından bu kez gençlik kolları harekete geçti. Ancak bu kez desteği adresi Muharrem İnce oldu.

Son destek açıklaması, Kılıçdaroğlu döneminde gençlik kolları başkanlığı yapmış isimlerden geldi. Kütahya'da bir araya gelen 24 eski İl Başkanı, CHP'nin sağa kaydığı ve parti içi demokrasi kanallarının işletilmediğini belirterek Muharrem İnce'ye destek kararı aldı.

Eski Kütahya gençlik kolları il başkanı Ufuk Çiçek'in okuduğu bildiride, "Genel Merkez Yönetiminin parti içi demokrasi kurallarını yeterince işletmedikleri, örgütlerin hiçe sayıldığı ve çözümün sağda arandığı" belirtildi.

CHP'nin Atatürkçü ve Sosyal Demokrat çizgisinden uzaklaştığına dikkat çekilen bildiride "örgütün sesi olan, doğruları korkmadan ve güç dengesi gözetmeden söyleyen Muharrem İnce'ye desteğimizi bildiriyoruz." denildi.

Aralarında Ankara, Antalya, Eskişehir, İzmir ve Bolu'nun da olduğu 24 eski il başkanının imza attığı bildiriye, mevcut gençlik kolları başkanlarından da destek verenlerin olduğu ancak baskı sebebiyle kendilerini gizledikleri öne sürüldü.

CHP'nin mevcut gençlik kolları yöneticileri de 26 maddelik "hedefler beyannamesi" açıkladı.

Nevşehir'de toplanan CHP Gençlik Kolları MYK üyeleri ile 77 ilin Gençlik Kolları Başkanları, kongre için isim vermeden Kılıçdaroğlu'nu işaret ettiler.

ulusalkanal.com.tr