Mustafa Kemal'in askerleri bir kez daha Kocatepe'de buluştu

92 yıl önce kağnılarla cephane taşıyıp, yalınayak yürümüşlerdi zafere giden yolda. Bugün Mustafa Kemal'in askerleri bir kez daha aynı yerde, Kocatepe'deydi! Binler Büyük Taarruz'un başladığı noktada buluştu. Sloganlar ve marşlarla o tarihi günün bir gece öncesi yeniden yaşandı. Ancak yürüyüş burada sona ermedi. Düşmanın denize döküldüğü İzmir'e doğru 14 gün sürecek yürüyüş başladı.

Babaları, dedeleri 92 yıl önce bu yolda düşmana karşı savaşmış, anneleri ninleri onlara cephane taşımıştı.

Şimi o kahramanların çocukları aynı yola bir kez daha koyuldu.

Büyük taarruzun yıl dönümünde, binler bir kez daha Kocatepe'de buluştu.

Etkinliği Türkiye Emekli Subaylar Derneği, Vardiya Bizde Platformu, Atatürkçü Düşünce Derneği, Türkiye Gençlik Birliği düzenledi.

Kocatepe'deki ilk yürüyüş Afyon'un Şuhut ilçesinden başladı. Gece saat 02.30'da buluşuldu. Hedef Kurtuluş Savaşı'nın kilit noktalarından Kocatepe'ydi.

Büyük Zafer yürüyüşünde genç yaşlı, omuz omuza marşlarla yürüdü.

Yürüyüşte yurttaşların azığı da hazırdı. Tıpkı Çanakkale Savaşında askerlerin yediği bir kap çorba, üzüm hoşafı ve ekmekle karınlarını doyurdular.

Yurttaşlar, saat 05:30’da Kocatepe’ye çıkarma yaptı. Önce saygı duruşu yapıldı, ardından İstiklal Marşı okundu.

Ancak yürüyüş burada sona ermeyecek. Büyü Taarruz'da Türk askerinin çıkı noktası olan Kocatepe'den İzmir'e kadar 14 günlük yürüyüş yapılacak.

“Başkomutan’ın izinde Kocatepe’den İzmir’e” isimli yürüyüş Atatürk’ün aracıyla İzmir’e gittiği güzergahtan yapılacak.

Günde ortalama 400 kilometre mesafe alınacak. Yürüyüş 14 gün sonra, yani 9 Eylül günü İzmir'de tamamlanacak. İzmir'de yurttaşları on binlerin karşılaması bekleniyor.

ulusalkanal.com.tr