Hamaney'den ilk yorum

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, Lozan'daki nükleer görüşmelerde varılan çerçeve anlaşma ile ilgili ilk kez konuştu. Hamaney, "Nükleer anlaşmaya ne karşıyım ne tarafım" dedi.

Hamaney'den ilk yorum

İran'ın ruhani lideri Ayettullah Ali Hamaney, nükleer program üzerinde yapılan müzakerelerden çıkan çerçeve anlaşma ile ilgili "Taraftar da değilim, karşı da değilim " yorumunu yaptı.

Henüz anlaşma imzalanmadığını ve bağlayıcı bir sonuca ulaşılmadığını belirten Hamaney, "Her şey ayrıntıda gizlidir. Ayrıntılarla İran'ı arkadan hançerleyebilirler. Kutlama yapmak için erken." dedi.

ABD ile müzakerelerde hiçbir zaman iyimser olmadığını ifade eden Ali Hameney, "Geçmişteki tecrübelere dayanarak ABD ile görüşmeler konusunda hiçbir zaman iyimser olmadım." ifadelerini kullandı.

Hamaney, İran'ın onuruna saygı gösteren nükleer görüşmeleri desteklediğini açıkladı, "Kötü bir uzlaşıya varmaktansa hiç uzlaşmamak daha iyidir." dedi.

Öte yandan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, "Ruhani, “Bize uygulanan ambargo tamamen ve anlaşmaya varıldığı andan itibaren kaldırılmadan hiçbir anlaşmaya imza atmayacağız" açıklaması yaptı.

ulusalkanal.com.tr