Erdoğan'ın Melih Gökçek ve Kadir Topbaş'ı istemediği konuşuluyor

Önce MYK ve MKYK’da ardından parti il yönetimlerinde değişikliğe giden AKP, belediye başkanlarında da büyük değişiklikler yapabilir. Edinilen bilgilere göre, görevde bulunan belediye başkanları ile ilgili hazırlanan raporların değerlendirilmesinden sonra başarısız bulunan başkanların istifa ettirilebileceği belirtildi. İstifasının istenebileceği belediye başkanlarının arasında Melih Gökçek ve Kadir Topbaş da bulunuyor

Erdoğan'ın Melih Gökçek ve Kadir Topbaş'ı istemediği konuşuluyor

Parti yönetimi ve il başkanlıklarının ardından şimdi de AKP’li belediye başkanları topun ağzında.

Araştırma, anketler ve bölge müfettişlerinin raporlarıyla hazırlanan Belediye Başkanları dosyası AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’a sunuldu.

Erdoğan’ın belirlediği kriterler üzerinden başkanlar tek tek değerlendirilecek, değerlendirme sonrasında söz konusu başkanın yeniden aday olup olmaması konusunda karar verilecek.

Aydınlık Gazetesi'ne konuşan bir AKP MYK üyesi, seçimlerde en büyük rolü belediyelerin oynayacağını söyledi. Belediyelerde bazı sıkıntılar olduğunu belirten AKP MYK üyesi, “Sıkıntılar artıyor, bu durumu gidermezsek belediyelerle geldiğimiz iktidardan belediyelerle gideriz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın belediyelere büyük önem verdiğinin altını çizen MYK üyesi, “Erdoğan hata yapanları affetmeye niyetli değil” ifadesini kullandı.

Kadir Topbaş ile Melih Gökçek’in de topun ağzında olduğu konuşuluyor. Edinilen bilgilere göre, Topbaş ile Erdoğan’ın arası iyi değil. Erdoğan’ın Topbaş’ın istifa etmesini istediği belirtiliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2019’da yine aday olmak istediğini açıklayan Melih Gökçek’e de sıcak bakmıyor. Gökçek’in oğlu Osman Gökçek’in Erdoğan’a rağmen Ankara Ticaret Odası seçimlerini kazanmak için hileye başvurduğuna dikkat çekiyor.

2019 Mart ayında yapılması planlanan yerel seçimlerde kimlerin aday yapılacağına ilişkin son karar Erdoğan'da olacak. Erdoğan 13 Eylül'de Ankara'da belediye başkanlarıyla yapacağı toplantıda beklentilerini aktaracak, eleştirilerini gündeme taşıyacak.

ulusal.com.tr

erdoğan AKP melih gökçek Kadir Topbaş