İlk görev "Kumpas"

HSYK seçimlerinde en yüksek oyu alan Ergenekon şüphelisi Metin Yandırmaz hem HSYK Başkanvekilliği'ne hem de 3'üncü Daire Başkanlığı'na seçildi. Hakim ve savcılar hakkında şikayetleri değerlendirmekle görevli 3'üncü Daire Başkanlığı'na seçilen Yandırmaz'ın önüne gelecek ilk dosyalar ise kumpas hakim ve savcıları olacak. Cumhuriyet Savcılarının hazırladığı dosyalar, soruşturma izni için HSYK'ya gönderilecek.

İlk görev "Kumpas"

Yeni HSYK'da görevler belli oldu. Bir dönem Ergenekon şüphelisi yapılan ve seçimlerde en yüksek oyu alan Metin Yandırmaz, HSYK Başkanvekilliği'ne seçildi.

Yandırmaz başkanvekilliğinin yanı sıra hakim ve savcılar hakkındaki şikayetleri değerlendiren HSYK 3'üncü Dairesi Başkanlığı'na seçildi. 3'üncü dairenin ilk görevi ise kumpaslarda görev alan hakim ve savcılar hakkındaki dosyalar olacak.

Cumhuriyet Savcıları, Ergenekon, Balyoz, Oda TV, Poyrazköy ve "Askeri Casusluk" davalarını yürüten, hakim ve savcıların işlemlerini incelemeye aldı ve tespit edilen usulsüzlükleri raporlaştırdı.

Dönemin özel görevli hakimlerinden Ömer Diken, Ali Efendi Peksak, Hasan Hüseyin Özese, Hüsnü Çalmuk, Sedat Sami Haşıloğlu, Hüsnü Çalmuk, Mehmet Karababa ve Mehmet Erdoğan hakkındaki dosyalar hazırlandı.

Hakimlerin paralel çalıştığı özel görevli savcılar Fikret Seçen, Cihan Kansız, Mehmet Ali Pekgüzel, Bilal Bayraktar, Murat Yönder ve Ercan Şafak da dosyası hazırlanan isimler arasında.

Emniyet operasyonlarında tutuklanan polislerin aldırttığı yasa dışı dinleme kararları soruşturma konusu oldu. Hakimlerin imza attığı usulsüz dinleme kararları dosyada delil olarak yer aldı.

Eski HSYK üyelerinin cemaatçi hakim ve savcılarla ilgili talepleri sürekli reddetmesi nedeniyle, soruşturma izni için HSYK seçimleri beklendi. Yandırmaz'ın başkan seçildiği HSKY 3'üncü Dairesi'nin önüne gelecek ilk dosyalar; Cumhuriyet savcılarının kumpas hakim ve savcılarının hakkındaki soruşturma talepleri olacak.

ulusalkanal.com.tr

hsyk