Kıdem Tazminatı düşecek mi?

Türkiye'nin bu yakıcı gündeminde hükümet kıdem tazminatı konusunu tekrar masaya yatırdı. Çalışma Bakanı Faruk Çelik işçi ve işveren taraflarıyla biraraya geldi, tazminat miktarının düşürülmesini önerdi. İşçi tarafı ise resti çekti; “Kıdem tazminatını tartışmaya açmayız" dedi.

Kıdem Tazminatı düşecek mi?

Heyecanla beklenen kıdem tazminatı toplantısı dün Çalışma Bakanlığı'nda yapıldı. Hükümet kıdem tazminatının düşürülmesini önerince tansiyonlar yükseldi, taraflar yine anlaşamadı.

Bakanlıkta yapılan toplantıya işçi tarafından TÜRK-İŞ, HAK-İŞ ve DİSK katıldı.

Aslında toplantının gündeminde esnek çalışma, taşeron işçilik ve kiralık işçilik konuları vardı. Ama öyle olmadı. Çalışma Bakanı Faruk Çelik kıdem tazminatında fon sistemi konusunu yeniden açtı. Bakan Çelik, 30 gün üzerinden hesaplanan kıdemin 21 güne çekilmesini istedi. Yani kıdem tazminatı miktarının düşürülmesini önerdi.

İşçi tarafı kıdem tazminatının düşürülmesine tepki gösterdi.

Kıdemde uzlaşma çıkmadı ancak hükümet taşeron konusunu gündeme getirmekte kararlı. Bakan Çelik taşeron konusuyla ilgili taraflara bir metin hazırlayıp göndereceklerini söyledi. Ardından, uzlaşı olsa da olmasa da konuyu hükümet tasarısı olarak Meclise getireceklerini belirtti.

ulusalkanal.com.tr