AKP'nin TBMM Başkanı adayı İsmail Kahraman oldu

AKP'nin Meclis Başkan adayı İsmail Kahraman oldu. Böylece seçim yarışı başladı. Kahraman'ın adaylığına ilişkin AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları ise kafa karıştırdı. Erdoğan, "Yeni öğrendim. Adaylık hususu her vekilin kendi tercihidir" dedi.

CHP ve MHP'nin ardından AKP'nin de adayını açıkladı, Meclis Başkanlığı yarışı başladı.

İsmail Kahraman’ın görev süresi 22 Kasım 2017’de sona erecek. Bu nedenle Meclis Başkanlığı için 20 Kasım'da yeni bir seçim yapılacak.

Adaylar için başvuru süresi 12 ila 16 Kasım olarak belirlenmişti. Ancak henüz hiçbir vekil başkanlık için başvuru yapmamışken, partilerin adayları belirlendi.

Buna göre AKP'de mevcut Başkan İsmail Kahraman yeniden aday gösterildi. Kahraman'ın adaylığına ilişkin ise AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları dikkat çekti.

Kulislerde, İsmail Kahraman'ın adaylığı AKP içinde "Abi" formülü ile açıklanıyor. Aday olmak isteyen isimlerin kendi aralarında anlaşamadığı, bu noktada Kahraman'a “abi”lik görevi verildiği belirtiliyor.

Kahraman'ın karşısına ise CHP'den İzmir Milletvekili Zekeriya Temizel, MHP'den İstanbul Milletvekili Celal Adan aday olarak çıkacak.

Yeni başkan için 4 turlu seçim yapılacak. Bu kapsamda, ilk iki oylamada üye tamsayısının üçte ikisi yani 367, üçüncü oylamada ise üye tamsayısının salt çoğunluğu 276 aranacak. Bu turda da seçim olmazsa en çok oyu alan iki isim için 4'üncü oylama yapılacak. Burada en çok oyu alan kişi başkan seçilmiş olacak.

ulusal.com.tr

AKP tbmm ismail kahraman