AHEF İkinci Başkanı Hacı Yusuf Eryazgan değerlendirdi: 'Yeni Normal'in yeni kuralları

Aile Hekimleri Konfederasyonu İkinci Başkanı Hacı Yusuf Eryazgan Ulusal Kanal’da Yeşim Eryılmaz’ın sunduğu Gün Ortası programına konuk oldu.

AHEF İkinci Başkanı Hacı Yusuf Eryazgan değerlendirdi: 'Yeni Normal'in yeni kuralları

Salgınla mücadelede son durumu değerlendiren Eryazgan, "Son dört günün tablosuna baktığımızda inişler ve çıkışlar olduğunu görüyoruz. Şu anda bir kırılma noktası içerisindeyiz. Vatandaşlarımızın süreçte nasıl davranacağı tabloyu belirleyecek. Bu nedenle yeni normallere alışmamız gerekiyor. Sosyal mesafe ve maske kuralına mutlaka uymak zorundayız. Tedbirleri hayatımıza uyguladığımız sürece düşüş trendi de devam edecektir." dedi.

Eryazgan, "Yeni normalleşme sürecinde eski sıkıntıları aşmayı umuyoruz. En büyük sorun sağlıkta şiddet yasasının hala yetersiz olmasıdır. Ayrıca aile hekimlerinin vekaletsiz izin haklarını kullanmaya başlamasını talep ediyoruz. Aile sağlığı çalışanlarının sayısındaki eksikliklerde giderilmelidir. Yeni birimler açılırken kamu imkanlarını daha fazla kullanmak istiyoruz" diyerek aile hekimlerinin yeni normalleşme sürecinden beklentilerini de aktardı.

Sürecin sağlık çalışanlarının ve vatandaşların ruh sağlını nasıl etkilediğinden de bahseden Eryazgan, "Sağlık çalışanlarımız virüsle mücadelenin bir görev olduğu bilincindeler ancak en büyük kaygıları virüsü ailelerine ve yakınlarına bulaştırma kaygısıdır. Vatandaşlarımız arasında ise virüsü önemsemeyenler ile obsesif derecede hijyen takıntısı yaşayan vatandaşlarımızın olduğu iki grup görüyoruz. Toplumumuz hala salgınla yaşamaya tam olarak alışamadı ve bunun için zaman gerekecek. Vatandaşlarımıza önerimiz geleceğe umutla bakmaları yönündedir. Bunun geçici bir süreç olduğunu unutmasınlar." diyerek öneride bulundu.

yeni normal