Suriye ordusu, sivillerin çıkması için Halep'te operasyonları durdurdu

Suriye ordusu Halep'ten sivillerin tahliyesi için askeri operasyonları geçici olarak durdurdu. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, 8 bin kişilik konvoyun Halep'de insani yardım için harekete geçtiğini belirtti.

Suriye ordusu, sivillerin çıkması için Halep'te operasyonları durdurdu

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye ordusunun Halep'te sivillerin tahliye edilebilmesi için tüm askeri operasyonlarını geçici olarak durdurduğunu belirtti.

Lavrov, Almanya'da yaptığı açıklamada 8 bin kişilik konvoyun Halep'te insani yarım için harekete geçtiğini söyledi.

Bölgeden sivillerin boşaltılması için ordunun operasyonları durdurduğunu belirten Lavrov, "Yaklaşık 8 bin kişilik konvoy. Bu muazzam bir operasyon. Güzergahı 5 kilometre" dedi.

Başta Fransa Dışişleri Bakanı olmak üzere birçok mevkidaşının Halep'teki insani durumla ilgili endişelerini dile getirdiğini belirten Lavrov, "Biz mevkidaşlarımıza ayrıntıları veriyoruz, Rusya'nın ve Hmeymim'deki askerlerimizin yaptıklarını anlatıyoruz ama onların benzer eylemlerini sorunca somut bir şeyler duyamıyoruz" diye konuştu.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile görüşmesinin arından gazetecilere bilgi veren Lavrov, "Halep anlaşmasıyla ilgili aralıklarla devam eden çalışmanın artık tamamlanması için askeri uzmanlar ve diplomatlarımızın Cumartesi günü Cenevre'de görüşmesi konusunda anlaşmaya varıldı" dedi.

ulusalkanal.com.tr

rusya suriye almanya esad lavrov Halep