Sefa Köken mücadelesini Meclis çatısı altında sürdürecek

Şimdi maden ocağından meclise uzanacak bir yolculuğu ekranlarınıza getiriyoruz. Madene ocağına ilk girişi 21 yaşında oldu. O an; "Herhalde ölümden önce yapılacak son iş" dedi. Yıllarını kara elmasa verdi. Türkiye onu; Soma’da 301 madenciyi şehit verdiğimiz facianın ardından tanıdı. "Devrimci Sefa", madencilerin durumunu her platformda anlattı, hak mücadelesine önderlik etti. Şimdi o hiç dinmeyen çığlığı Meclis'te duyuracak.

Sefa Köken mücadelesini Meclis çatısı altında sürdürecek

Sefa Köken... Çiftçi çocuğuydu. Ancak yaşadığı İzmir'in Kınık ilçesinde işçilerin durumu pek iç açıcı değildi. O da karar verdi; madene inecekti!

Yaşı henüz 21'di. Madeni ilk gördüğünde "ölümden önceki yapılacak son iş" diye düşündü.

Sefa Köken, yangınları söndürmek, tahta kapı yapmak, baraj yapmak, kül borusu bağlamak gibi ocağın emniyet işleri ile uğraşıyordu. Sigortası, bin 200 Lira da maaşı vardı.

Her gün patlamalar, göçükler ve ocağın getirdiği bitmeyen sağlık problemleri vardı. Şartlar zordu ancak çalışmak zorundaydı.

Ve o kara gün, 13 Mayıs 2014... Türkiye 301 madenciye ağlıyordu. Sefa Köken'i kurtaran ise o gün dünyaya gelen çocuğu Cemre olmuştu. Eşini hastaneye götüren Köken ocağa inmemiş, hayatta kalmıştı.

O andan itibaren Sefa Köken için arkadaşlarının mücadelesi başladı.

Herkesin konuşmaya korktuğu günlerde meydana çıkıp bütün çarpıklıkları bir bir anlattı. İşte Türkiye O'nu bu görüntüsüyle tanıdı.

Bu çabaları nedeniyle Sefa Köken işten atıldı. Ölmemişti ama işsiz kalmıştı. Ne ilkti, ne de son olacaktı.

Madencilerin çığlığı bir an olsun dinmedi. Sefa Köken de ilk gün olduğu gibi, o çığlığı duyurmak için mücadele veriyor. Maden ocağından çıkan Sefa, şimdi Vatan Partisi İzmir 2. Bölge milletvekili adayı.

Haber: Belma Yücel Kamera: Akın Kara

ulusalkanal.com.tr