“Ateşkes önkoşul içermiyor”

Nasır Devrimi yıldönümünde Sisi halka seslendi:

“Ateşkes önkoşul içermiyor”

Mısır Cumhurbaşkanı Abdül Fettah Sisi, Nasır’ın 1952’de gerçekleştirdiği 23 Temmuz devriminin yıldönümünde yaptığı konuşmada, ateşkes önerisini yineledi.

Sisi, Mısır tarafından yapılan ateşkes önerisinin önkoşul içermediğini vurguladı. Mısır Devlet Başkanı’na göre ateşkes anlaşması sonrasında Gazze sınırı açılacak ve yardımlar gönderilecek, ardından da tarafların taleplerini öne süreceği müzakere süreci başlatılacak. Sisi, müzakereye müdahale etmemek için ateşkese koşul koymadıklarını vurguladı.

Mısır’ın İsrail- Filistin arasında yaşanan anlaşmazlığın çözümü için “çok konuşmadan, sessiz ve etkili bir diplomasi sürdürdüğünün” altını çizen Sisi, isim vermeden Erdoğan hükümetinin Filistin politikasını eleştirdi.

Mısır’ın önderliği sorgulanamaz

Mısır’ın Filistin davası için yüzbinlerce şehit verdiğini hatırlatan Sisi, “Filistinli kardeşlerimize karşı sorumluluklarımızın farkındayız” ifadesini kullandı ve Mısır’ın buradaki önderliğinin sorgulanamayacağını belirtti.

IŞİD Mısır’da

Mısır’ın önde gelen gazetelerinden El Masri el Youm, önceki adı IŞİD olan İslam Devleti örgütünün Mısır’da terör saldırılarının sorumluluğunu üstlendiğini bildirdi.

Gazetenin haberine göre örgüt 22 Temmuz’da yayınladığı bir bildiride Libya sınırına yakın Vadi el Cedid’deki saldırıları üstlendi. Vadide bulunan FarafraVahası’nda 19 Temnuz’da cephanelik hava uçurulmuş, 22 asker ölmüştü.

Sinan Güzaltan / Kahire

ulusalkanal.com.tr

Nasır