Şırnak'ta arama-tarama faaliyetleri sürüyor

Şırnak adım adım temizleniyor. Güvenlik güçleri il merkezindeki arama-tarama faaliyetlerinde teröristlere ait çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirdi. Bingöl'de de teröristlerin yeni yapılan yola döşemek istediği bombalı düzenek imha edildi.

Şırnak'ta arama-tarama faaliyetleri sürüyor

Zagros keskin nişancı tüfeği, yüzlerce mermi ve ele geçirilen roketatarlar...

Şırnak Merkez'de PKK'lı teröristlere karşı operasyonlar bitti. Ancak teröristlerin sakladığı cephanelikler çıkmaya devam ediyor.

5 ve 6 Haziran'da yapılan arama-tarama faaliyetlerinde PKK'lı teröristlere ait çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Ele geçirilen boş kovanların üzerinde, hangi tarihte, hangi zırhlı araçlara ve birliklere atıldığı da teröristlerce kaydedilmiş.

Yine teröristlerce binalara açılmış gözetleme mazgalı ve geçiş koridoru bulundu. Teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcılar da bulunarak imha edildi.

Güvenlik güçleri kırsalda da arama-tarama faaliyetlerini sürdürüyor.

Bingöl'de jandarma ekipleri arama-tarama çalışmaları sırasında yeni yapılan karayolu üzerinde 2 adet 12 kg.lık mutfak tüpü, 100 kg. amonyum nitrat ve 50 metre elektrik kablosu buldu. Düzenek emniyetli bir şekilde imha edildi.

Teröristler, yola asfalt dökülmeden önce bomba yerleştirmek istedi. Çünkü, asfalt altında kalan patlayıcı arama-tarama çalışmalarında daha zor tespit ediliyor.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde teröristlerin daha önce de bu yönteme başvurduğu, yapılan yeni yolların altına bomba yerleştirdiği ortaya çıkmıştı.

ulusalkanal.com.tr