Biz Diktatöre Diktatör Deriz!

Vatan Partisi gençlik örgütü Öncü Gençlik, Tayyip Erdoğan’a “diktatör” dediği için tutuklanan Öncü Gençlik Kayseri İl Başkanı Aykutalp Avşar için 7 ilde eylem düzenledi

Biz Diktatöre Diktatör Deriz!

Kayseri, İstanbul, Ankara, İzmir, Muğla, Denizli ve Eskişehir’de basın açıklaması yapan Vatan Partisi Öncü Gençlik üyeleri “Biz diktatöre diktatör deriz! Yurtseverleri kapattığınız her bir zindanınız yıkılmaya mahkumdur. Bir kere yıktık yine yıkarız. Kararlarınız tarih ve milletin önünde hükümsüz kalacaktır” dedi. Yüzlerce Vatan Partisi üyesi Aykutalp Avşar’a özgürlük sloganlarıyla yürüdü.

Kayseri;

Eylemlerden en büyüğü Kayseri’de gerçekleşti. AKP İl Binası önünden başlayan yürüyüşe Ergenekon tertibiyle yargılanan Oktay Yıldırım da katıldı. Öncü Gençlik Genel Başkanı Aykut Diş yaptığı basın açıklamasında; “Bir üniversite öğrencisinin hayatına ipotek konulmaya kalkılmıştır. Erdoğan hukuk bilmediği gibi tarih de bilmiyor. Gençlikle uğraşanı tepe taklak edeceğiz. Üniversitelere geldiğinizde korkunuzdan okulu tatil edip boş salonlara konuşuyorsunuz. Bu baskıyı devam ettiremeyeceksiniz! Türk Bayrağı’nın arkasına saklanmayın, sizin pisliğiniz boyunuzu aştı! Vatan fedailerini, duvarlarınızla durduramazsınız. Aykutalp Avşar arkadaşımız Gençliğe Hitabe'de, Bursa Nutku'nda tarif edilen görevi yapmıştır. Vicdani kanaatini yerine getirmiştir” ifadelerini kullandı.

İstanbul;

Öncü Gençlik İstanbul İl Sekreteri Orkun Yıldız basın açıklamasında; “Nasıl yıktıysak Silivri duvarlarını, yine yıkarız Kayseri zindanlarını! Gençlikle uğraşanların tek sonucu vardır o da yıkılmaktır! Yıkılmakta olan bir iktidarın son serzenişlerine tanık oluyoruz. Bizler Gençliğe Hitabe'den, Bursa Nutku'ndan görev alan gençleriz. Kükremiş sel gibiyiz!” dedi.

Ankara;

Öncü Gençlik Ankara İl Başkanı Berkan Özer; “AKP iktidarı, Cumhuriyet’e saldıranlara karşı göğsünü siper eden gençliği en büyük düşman olarak görmektedir. Gençlik vatan savunmasında siperlere girmiştir. Akp’yi yıkacak irade örgütlenmektedir!” dedi.

İzmir;

Öncü Gençlik İzmir İl Başkanı Seçkin Can; “Aykutalp arkadaşımız, şehit düşen Abdocanların, Berkin Elvanlarınmücadele arkadaşıdır. Bir milletin ayağa kalkışına önderlik eden onbinlerce gençten biridir. Öncü Gençlik olarak Aykutalp’e ve milletimize söz veriyoruz. Milletimizi özgürlüğüne kavuşturacağız!” dedi.

Denizli;

Öncü Gençlik Denizli İl Başkanı Can Bayram; “Arkadaşımızın cezası derhal iptal edilsin. Aykutalp Avşar’ın tutukluluğu devam edecek olursa, Atatürk’ün Bursa Nutku’nu yol gösterici kabul eden biz vatanseverler nasıl Silivri duvarlarına dayandıysak, Kayseri’ye de aynı inanç ve kararlılıkla akın edeceğimize söz veriyoruz!” dedi.

Muğla;

Öncü Gençlik Muğla İl Başkanı Beyhan Korkman; “"Türk gençliği isyan ediyor ve "diktatör" diyorsa, bu laf olsun diye değil diktatör heveslilerini çıkacağı içindir." "Bizler zindanları yıkarak, feleğin her türlü esbab-ı cezasını çekerek vatan için canını hiç düşünmeden ortaya koyan, "Ya İstiklal ya ölüm" diyen bir geleneğin temsilcileriyiz” dedi