Tarım Bakanlığı'ndan 'trans yağ' açıklaması

Trans yağ ile ilgili görüşe açılan taslağa yönelik tartışmalar sürüyor. Buna göre gıda ürünlerindeki ''Trans yağ yoktur'' ibaresi etiketlerden kaldırılabilecek. Konuyla ilgili bir açıklama da Tüketici Dernekleri Federasyonu'ndan geldi. Federasyonun Başkan Vekili Sinan Vargı, ibarenin etiketten kaldırıldığında halkın trans yağı unutacağını söyledi. Ayrıca trans yağa yönelik farkındalığın azalacağını vurguladı.

Tarım Bakanlığı'ndan 'trans yağ' açıklaması

Yeni yönetmelik taslağına göre gıda ürünlerinde ''trans yağ'' ibaresi etikete yazılmayacak. Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda ürünlerinin etiketindeki ''trans yağ'' ibaresini kaldırmak için hazırladığı yönetmelik taslağıyla ilgili tartışmalar sürüyor.

Uzmanlar trans yağ ifadesinin vatandaşları bilgilendirmek için etikete yazılmasından yana. Konuyla ilgili bir açıklama da Tüketici Dernekleri Federasyonu'ndan geldi.

Federasyonun Başkan Vekili Sinan Vargı, ibarenin etiketten kaldırıldığında halkın bilinçlenmesi açısından sorun yaratacağını belirtti.

Vargı, ayrıca trans yağa yönelik farkındalığın azalacağını vurguladı.

Hala tartışmaya açık olan tasarıya ilişkin Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Harun Seçkin de bir açıklama yaptı. Seçkin, gelen görüşler doğrultusunda trans yağ ibaresinin etiketlerde kalabileceğini söyledi.

Tarım trans yağ