Çin ve Rusya güçlerini birleştiriyor

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Moskova ve Pekin'in uluslararası sorunlara tek taraflı yaklaşımlara karşı güçlerini birleştirmesi gerektiğini söyledi. Doğu Ekonomik Forumu'nda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le bir araya gelen Çin devlet başkanı, daha sonra Rus liderle krep yaptı.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Vladivostok'ta düzenlenen Doğu Ekonomik Forumu'nda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le bir araya geldi.

Görüşme sonrasında gazetecilere açıklama yaptı Şi. İki ülkenin, uluslararası sorunlara tek taraflı yaklaşımlara karşı güçlerini birleştirmesi gerektiğini söyledi. Şi, giderek öngörülemez hal alan jeopolitik ortamda Çin ile Rusya arasındaki işbirliğinin önemli olduğunu vurguladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de iki ülke arasındaki ticaret hacmini yıl sonuna kadar 100 milyar dolara çıkararak bir rekora imza atmak istediklerini belirtti. Putin "İki taraf da karşılıklı işlemlerde yerli para birimlerinin kullanılması konusuyla ilgilendiğini doğruladı" dedi.

Ekonomi alanındaki ilişkilerin ele alındığı forumda, verilen bir arada Şi, Putin'le birlikte önlüklerini takarak Rus usülü krep pişirdi.

İki lider daha sonra kendi elleriyle yaptıkları krepleri havyar ve votka ile yedi.

Putin ile Şi, daha önce de birlikte ocak başına geçip bir şeyler pişirmişti. Putin, haziran ayında Çin'e yaptığı bir ziyaret sırasında Çin usulü krep yapmış, Şi de Putin'in yaptığı krebi tatmıştı.

ulusal.com.tr

rusya çin