Polis çatıda oturan gençleri drone ile uyardı

Sokağa çıkma yasağına uymayan vatandaşlara ceza yağdı. İçişleri Bakanlığının koronavirüsle mücadele kapsamında çıkardığı genelgeyle hafta sonu 31 il için sokağa çıkma yasağı getirilmişti. Yurttaşların neredeyse tamamı yasağa uydu. Kuralı ihlal eden 24 bin 88 kişiye ise adli ya da idari işlem yapıldı.

Polis çatıda oturan gençleri drone ile uyardı

Sokağa çıkma yasağını delen vatandaşlara adli ve idari işlemler uygulandı.

Koronavirüsle mücadele kapsamında İçişleri Bakanlığının çıkardığı genelge doğrultusunda bu hafta sonu için sokağa çıkma yasağı getirilmişti. Karar, 30 büyükşehir ile Zonguldak'ı kapsamıştı. Hafta sonu sokaklar ve meydanlar sessizliğe büründü.

İçişleri Bakanlığınca 31 ilde vatandaşların neredeyse tamamının sokağa çıkma yasağına uyduğu bildirildi. Kuralı ihlal eden 24 bin 88 kişiye ise adli ya da idari işlem yapıldığı belirtildi.

İstanbul'da bir binanın çatısında oturarak sohbet eden 3 kişi, drone ile yapılan denetimlere takıldı. Yurttaşlar uyarılarak evlerine gönderildi.

Sultanbeyli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların ara sokaklarla çatı ve teraslarda bir araya gelerek sosyal mesafeyi ihlal etmelerini engellemek için drone denetimleri de yaptı.

İşte o denetimler sırasında, bir binanın çatısında serdikleri battaniyenin üzerine yan yana oturarak sohbet eden 3 kişi tespit edildi. Uyarı anonsu yapıldı. Gençler de malzemelerini toplayarak çatıdan inip evlerine döndü.

Devriye Ekipleri Büro Amirliği ekipleri de, Eşref Bitlis Bulvarı üzerinde seyreden ve içerisinde 4 kişi bulunan otomobile "dur" ihtarında bulundu.

Uyarılara rağmen kaçan araç, kısa süreli kovalamaca sonrası önü kesilerek durduruldu. Otomobilde bulunan 4 kişi gözaltına alındı.

Kimlik kontrolleri yapılan kişilerden D.G'nin hakkında açılan bir dava kapsamında arandığı belirlendi. Şüphelilerden D.G, polis merkezine götürüldü. Diğer 3 kişi ise haklarında idari para cezası uygulanarak evlerine gönderildi. Bu anlarda yine drone kamerası kayıttaydı...

ulusal.com.tr

koronavirüs içişleri bakanlığı sokağa çıkma yasağı