Askeri kaynaklar: Mehmetçiğin sınırda Suriyelileri vurduğu iddiası yalan

3 Milyondan fazla sığınmacının yaşadığı Türkiye'ye yönelik karalama kampanyalarına askeri kaynaklardan tepki geldi. 8 Suriyelinin sınırı geçmeye çalışırken Türk askerleri tarafından öldürüldüğünü iddiası kesin bir dille yalanlandı.

Askeri kaynaklar: Mehmetçiğin sınırda Suriyelileri vurduğu iddiası yalan

Başta terör örgütü PKK'ya yakın haber siteleri olmak üzere, çeşitli yayın organlarında Türk Silahlı Kuvvetlerine yönelik başlatılan karalama kampanyasına askeri kaynaklardan yanıt geldi.

Terör örgütüne yakın siteler Menbiç'ten kaçan 8 Suriyeli'nin sınırda Türk askeri tarafından vurulduğunu, 8 kişinin de yaralandığını iddia etti. Aynı siteler öldürülenlerden 4'ünün çocuk olduğunu da savundu.

Farklı haber siteleri de 3'ü çocuk 11 kişinin öldüğünü, cesetlerinin Suriye tarafında olduğunu öne sürdü. Ancak haberlerde öldürüldüğü belirtilen kişilere ait fortoğraflara yer verilmedi. Bunun yerine algı operasyonu kapsamında başka görseller kullanıldı.

Hatay Yayladağ'da sınırı kaçak geçmeye çalışanlara ateş açıldığı, 8 kişinin öldüğü ve cesetlerinin Suriye tarafında kaldığı iddialarına askeri kaynaklardan yalanlama geldi.

Geceyarısına doğru 60 kişilik bir grubun sınırı kanunsuz geçme teşebbüsünde bulunduğu, aydınlatmalar ve sesli ikazlarla uyarılar yapıldığı, 7-8 kişinin beton duvarlara tırmanarak makasla telleri kesmeye çalıştığı belirtildi.

Sınırda görevli askerler yasalar gereği önce havaya ardından da duvar diplerine ateş açtı. Korkan zanlılar geriye atlayarak Suriye tarafındaki ormanlık alana kaçtı.

Terör operasyonları dahil sivil hassasiyetinin her zaman ön planda tutulduğuna vurgu yapan askeri kaynaklar, asılsız iddialar ile Türkiye'nin zor duruma sokulmak istendiğine dikkat çekti.

"Kimseden korkumuz yok, iddialar gerçek olsaydı bunu resmi olarak açıklardık" diyen askeri kaynaklar, 3 Türk askerinin Halep kırsalında Hizbullah tarafından esir alındığı haberlerinin gerçeği yansıtmadığını, bölgede Türk askeri olmadığını da belirtti.