Beşiktaş elendi

Beşiktaş, Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında evinde 2-1 yenildiği Torku Konyaspor'a deplasmanda da 1 -0 mağlup olarak elendi.

Beşiktaş elendi

ZORLU RÖVANŞ

TORKU Konyaspor ilk maçı 2-1 kazandığı Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinin rövanşında Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda Beşiktaş'ı konuk etti.

Fenerbahçe mağlubiyetinin ardından moral bulmak ve Ziraat Türkiye Kupasında yarı finale yükselmek isteyen siyah-beyazlı ekip mutlak galibiyet parolası ile sahaya çıktı. İstanbul’daki 2-1’lik skor avantajı ile sahaya çıkan yeşil-beyazlı ekip de yarı final biletini almak ve Türkiye Kupası’nı tarihinde ilk kez müzesine götürmek için sahadaki yerini aldı.

TORKU KONYASPOR'DA 5 DEĞİŞİKLİK

Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, ligde son yaptıkları Mersin İdmanyurdu maçının ilk 11'ine göre takımında 5 değişiklik yaptı. Mersin İdmanyurdu maçının ilk 11'inden kaleci Kaya Tarakçı, Mehmet Uslu, Volkan Fındıklı, Mbamba ve Ömer Ali Şahiner'i Beşiktaş'a karşı ilk 11'de kullanan Kocaman, kaleci Serkan Kırıntılı, Skubic, Douglas, Traore ve Bajic'e görev vermedi.

Torku Konyaspor, karşılaşmaya, Kaya Tarakçı, Ömer Ali Şahiner, Selim Ay, Vukovic, Mehmet Uslu, Volkan Fındıklı, Ali Çamdalı, Mbamba, Meha, Holmen, Rangelov 11'i ile çıktı. Yeşil-beyazlılarda yedeklerde, Serkan Kırıntılı, Ali Turan, Traore, Douglas, Bajic, Halil İbrahim Sönmez ve Skubic yer aldı.

BEŞİKTAŞ'TA 4 DEĞİŞİKLİK

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş ise son oynanan Fenerbahçe maçının ilk 11'ine göre kadroda 4 değişiklik yaptı. Kaleci Denys Boyko, Serdar Kurtuluş, Tosic ve Gökhan Töre Torku Konyaspor müsabakasının ilk 11'inde görev aldı. Fenerbahçe maçında ilk 11'de yer bulan Beck ile Olcay Şahan yedekler arasında kaldı. Kaleci Tolga Zengin ve İsmail Köybaşı'nı ise maç kadrosuna almadı. Beşiktaş, karşılaşmaya Boyko, Serdar Kurtuluş, Delgado, Marcelo, Tosic, Oğuzhan Özyakup, Hutchinson, Quaresma, Sosa, Gökhan Töre ve Gomez ilk 11'i ile başladı. Siyah-beyazlı takımda yedeklerde Günay Güvenç, Beck, Necip Uysal, Olcay Şahan, Tolgay Arslan, Frei, ve Mustafa Pektemek yer aldı.

GÖRSEL ŞOV

Karşılaşmanın oynandığı 42 bin kişilik Konya Büyükşehir Stadyumu tamamen doldu. Karşılaşmayı yaklaşık 2 bin Beşiktaş taraftarı izlerken, yeşil beyazlı taraftarlar ise tribünlerin tamamına yakınını doldurdu. Takımına verdiği destekle bu sezon alınan başarılı sonuçlarda büyük rol oynayan yeşil-beyazlı taraftarlar tribünde görsel şov yaptı. Yeşil-beyazlı taraftarlar karşılaşma öncesi mehter marşı eşliğinde Doğu Tribününde renkli döviz kullanarak, 'Şehri Müdafa' yazısı oluşturdu.

STAD VE ÇEVRESİNDE GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ

Güvenlik güçleri tarafından Konya Büyükşehir Stadyumu girişi ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Taraftarlar üstleri aranarak stadyuma alınırken, bozuk para, çakmak, kesici ve delici aletlerin stat içerisine sokulmasına izin verilmedi.

FUTBOLCULARA BÜYÜK İLGİ

Karşılaşma öncesi ısınmak için sahaya çıkan her iki takımın futbolcularına da taraftarlar tezahüratlarla karşıladı. Yeşil beyazlı taraftarlar futbolculara sevgi gösterisinde bulundu. Beşiktaşlı futbolcular da taraftarlarının tezahüratları ile sahaya çıktı. DHA