Yurda getirilip karantinaya alındılar

Koronavirüs salgını nedeniyle aralarında öğrencilerin, tır şoförlerinin ve yabancı yolcuların da olduğu çok sayıda kişi öğrenci yurtlarına yerleştiriliyor. Yurt dışından getirilen öğrenciler sağlanan imkanlardan memnun.

Yurda getirilip karantinaya alındılar

Koronavirüs tedbirleri kapsamında yurtdışından getirilen öğrenciler, tır şoförleri ve yabancı yolcular çeşitli illerdeki yurtlara yerleştirilerek karantinaya alındı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden gemiyle Silifke ilçesindeki SEKA Limanı'na getirilen öğrenci ve tır şoförleri, burada sağlık kontrolünden geçirildi.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi merkez kampüsündeki Ömer Halisdemir Yurdu'na yerleştirilen 170 öğrenci ve 14 tır şoförü, 14 gün boyunca gözlem altında tutulacak.

Öte yandan ülkelerinde hava sahası kapatıldığı için bir süredir İstanbul Havalimanı'nda bekleyen ve aralarında Cezayir, Ürdün ve Tunusluların da bulunduğu yolcular, otobüslerle Karabük'e getirildi.

İstanbul Havalimanı'ndan otobüslere bindirilen yaklaşık 1500 yabancı yolcunun bir kısmı, Karabük'teki Kredi ve Yurtlar Kurumu İsmail Necati Efendi Yurdu'na polis ekiplerinin eşliğinde geldi.

Yabancı yolcular daha sonra yoğun güvenlik önlemleri altında yurda yerleştirilmeye başlandı. Diğer yolcular da kafileler halinde kente getirilerek İsmail Necati Efendi Yurdu'na yerleştirilecek.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın, Kovid-19 nedeniyle uçuşların durdurulduğu ülkelerdeki Türk öğrencilerin diplomatik temsilciliklere başvurmaları halinde dönüşlerinin gerçekleştirileceğini açıklaması, İtalya'daki öğrenciler için de umut oldu.

Uçuşlar iptal edildiği için Milano ve Roma'da mahsur kalan ERASMUS programı öğrencisi 401 Türk, 2 gün önce Türk Hava Yollarının (THY) uçaklarıyla Türkiye'ye getirildi. Öğrenciler devletin ilgisinden memnun.

Samsun Çarşamba Havalimanı'nda uçağın içinde sağlık kontrolünden geçirilen öğrenciler, otobüslerle Ondokuz Mayıs Üniversitesi yerleşkesindeki Kredi Yurtlar Kurumuna (KYK) bağlı yurtlara götürüldü ve karantinaya alındı.

Kaldıkları yurtların gayet rahat olduğunu söyleyen öğrenciler, devletin ilgisine teşekkür etti.

ulusal.com.tr

koronavirüs