Kanal İstanbul tartışılmaya devam ediyor

Kanal İstanbul, Kadıköy'de düzenlenen toplantıda masaya yatırıldı. Önemli isimlerin de konuşmacı olduğu toplantıda yapılması planlanan kanalın sadece İstanbul'a değil Marmara bölgesine de ciddi zararlar verecği belirtildi.

Hükümetin çılgın projesi Kanal İstanbul tartışılmaya devam ediyor.

Hükümet, projenin Türkiye'ye büyük kazançlar sağlıyacağını iddia etse de uzmanlar bu görüşe katılmıyor. Hatta büyük tehlikelere dikkat çekiyorlar.

Kanal İstanbul'un çevresel ve ekonomik zararlara dikkat çeken toplantı yapıldı.

Toplantının konuşmacıları da Profesör Doktor Doğan Kantarcı, Türk Mühendis ve Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhçu ve Doçent Doktor Pelin Pınar Giritlioğlu'ydu.

Kanal İstanbul projesini her yönüyle incelediklerini belirten uzmanlar, hükümetin aksine Kanal İstanbul'un kazanç değil birçok tehlike getireceğini söyledi.

Toplantı sonrası Ulusal Kanal'ın sorularını yantılayan TMMOB Genel Başkanı Eyüp Muhçu, "proje sadece İstanbul'u değil Marmara bölgesini de tehdit ediyor" dedi.

Kanal İstanbul'un 20-30 milyar dolarlık maliyetinin yabancı şirketler tarafından sağlanacağına dikkat çeken Muhçu, bu da yabancı şirketlere bölgenin sömürmesine neden olacağını söyledi.

Projenin yarım kalma ihtimalinin yüksek olduğunu vurgulayan Eyüp Muhçu, kamu yatırımlarını boşa harcanacak uyarısı yaptı.

HABER-KAMERA: BÜLENT ÜNAL

istanbul kanal istanbul kadıköy