Başbakan Ahmet Davutoğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 4 Ocak'ta Meclis'te bir araya gelecek

Yeni anayasaya ilişkin CHP ile anlaşma sağlayan AKP’nin ikinci durağı MHP olacak. Başbakan Ahmet Davutoğlu ile MHP lideri Devlet Bahçeli Pazartesi Meclis’te bir araya gelecek. Çalışmalar kapsamında “Türk Milleti” ifadesinin yerine “eşit vatandaşlık” tanımının getirilmesi planlanıyor. MHP ise Anayasa’nın ilk 4 maddesinin değiştirilmesi ve Başkanlık sistemine karşı çıkıyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 4 Ocak'ta Meclis'te bir araya gelecek

AKP ve CHP yeni anayasaya ilişkin anlaşma sağladı. Dikkatler Başbakan Ahmet Davutoğlu MHP lideri Devlet Bahçeli görüşmesine çevrildi.

İki lider 4 Ocak Pazartesi günü Meclis’te bir araya gelecek.

AKP Yeni anayasayla Türk Milleti” ifadesinin yerine “eşit vatandaşlık” tanımını getirmeyi hedefliyor.

Kulis bilgilerine göre AKP, Meclis çatısı altında Anayasa Uzlaşma Komisyonunun kurulması durumunda kararların "oybirliği" ile değil, "salt çoğunluk" ile alınmasını talep edecek.

AKP, böylece sıkıntılı olan maddeleri anlaşabileceği partilere tek tek sunacak ve istediği maddeleri komisyondan geçirebilecek. Bunun için de Davutoğlu’nun komisyon kurulması konusunda MHP'ye baskı yapacağı konuşuluyor.

MHP ise Anayasa'nın ilk 4 maddesinin değiştirilmesine ve Başkanlık sistemine karşı çıkıyor. Bahçeli’nin Davutoğlu'ndan "yeni Anayasa değil, yenilenmiş Anayasa" isteyeceği belirtiliyor.

Görüşmelerin gündeminde iç tüzük konusu da olacak. Davutoğlu genel kurul çalışmalarının “yasama” ve “tartışma” günleri olarak ayrılmasını teklif edecek.

AKP bütçeye ilişkin de hükümet reformları için MHP’den destek isteyecek.

ulusalkanal.com.tr