Yılbaşı öncesi büyük operasyon! Gözaltı sayısı 80'e yükseldi

İstanbul merkezli 9 ilde düzenlenen sahte içki operasyonunda 256 ton metil alkol, 33 bin şişe sahte içki ile çok sayıda boş şise ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınanların sayısı da 80'e yükseldi.

Yılbaşı öncesi büyük operasyon! Gözaltı sayısı 80'e yükseldi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele ekipleri büyük bir operasyona imza attı.

Geçtiğimiz Perşembe günü İstanbul merkezli 9 ilde operasyon yapıldı. Operasyonlarla çökertilen sahte ve kaçak alkol şebekesinin Türkiye'nin en büyük sahte alkol şebekesi olduğu ortaya çıkarıldı.

Aramalarda sahte alkol yapımında kullanılan 256 ton metil alkol, 33 bin şişe sahte içki, binlerce boş şişe, sahte bandrol, etiket ve sahte içki yapımında kullanılan tank ve malzemeler bulundu. Ele geçirilenlerin bu malzemelerin orta ölçekli bir ilin nüfusunu zehirleyebilecek kadar yüklü miktarda sahte içki yapımına yeteceği belirtiliyor.

12 Aralık'ta başlayan operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 113 kişiden şu ana kadar 80'i yakalandı. Yabancı uyruklu 4 şüpheli de sınır dışı edildi.

Operasyon 12 Aralık'ta İstanbul, Adana, İzmir, Hatay, Kırklareli, Tekirdağ, Şanlıurfa, Niğde ve Aksaray'da eş zamanlı olarak başlatılmıştı.

ulusal.com.tr

istanbul gözaltı sahte içki yılbaşı