Almanya'dan Tuğçe'nin katili ile ilgili karar

Almanya’nın Offenbach kentinde taciz edilen iki genç kızı kurtarırken aldığı darbeyle hayatını kaybeden Tuğçe Albayrak'ın katili Sanel M., Almanya’dan sınır dışı edilecek.

Almanya'dan Tuğçe'nin katili ile ilgili karar

Bild gazetesinin Frankfurt Emniyet Müdürlüğü kaynaklarına dayandırdığı habere göre saldırgan, memleketi Sırbistan'a gönderilecek. Sanel M.’nin hapis cezası 2017 yılı Kasım ayında sona erecek. ‘Cezasının üçte ikisini çektiği için’ salıverilecek olan cinayet suçlusu hapisten çıkar çıkmaz da Almanya’dan sınır dışı edilecek.

Sınır dışı kararını alan Offenbach Yabancılar Dairesi’nin gösterdiği gerekçenin ise “Sanel M.’nin işlediği çok sayıda suçlarla Almanya'nın özgürlükçü ve demokratik yapısına zarar vermesi” olduğu öğrenildi.

‘2-3 YILLIK CEZALARLA CAYDIRICILIK SAĞLANAMAZ’

Bu gelişmenin öğrenilmesi ile birlikte, Tuğçe Albayrak’ın ağabeyi Doğuş Albayrak, Bild gazetesine bir açıklama yaptı. Ağabey Albayrak, “Kardeşim tehlikeyi önceden fark etti ve bunu hayatıyla ödedi. İlgili makamların bu tehlikeyi ancak şimdi fark etmeleri üzücü. Umarım bu sınır dışı kararı caydırıcı olur ve daha az şiddet olayları meydana gelir. Çünkü 2-3 yıllık cezalarla ile bu caydırıcılık sağlanmaz” dedi.

Can Çakır/Aydınlık