Aeroflot Belarus'a göçmen taşıdığı iddialarını yalanladı: Kremlin'den Aeroflot yaptırım iddiaların tepki geldi

Rus hava yolu şirketi Aeroflot'un Belarus'a göçmen taşıdığı iddia edilmişti. Aeroflot söz konusu iddiaları yalanlayarak Irak ve Suriye’ye tarifle uçuşlar gerçekleştirmediğini açıkladı.

Aeroflot Belarus'a göçmen taşıdığı iddialarını yalanladı: Kremlin'den Aeroflot yaptırım iddiaların tepki geldi

Rusya’nın en büyük hava yolu şirketi Aeroflot'tan, Belarus'a göçmen taşıdığına yönelik iddialar ile ilgili açıklama geldi.

Yapılan yazılı açıklamada söz konusu iddialar ve bu yüzden Avrupa Birliği tarafından yaptırım uygulanabileceğine yönelik söylentiler değerlendirildi.

Söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığına işaret edilen açıklamada, “Aeroflot’un, Belarus'a toplu göçmen taşınmasının bir parçası olduğuna yönelik bilgiler doğru değildir.” denildi.

Aeroflot’un söz konusu iddialara karşı hukuki adım atma hakkının saklı olduğunun belirtildiği açıklamada, “Aeroflot, Irak, Suriye ve İstanbul-Minsk rotalarında düzenli uçuş yapmamaktadır ve bu güzergahlarda charter uçuşları da yoktur. Yaptırım tehdidi hakkındaki bilgiler, şirketin faaliyeti, finansal yapısı ve kapitalizasyonu üzerinde önemli olumsuz etkilere neden olabilir.” ifadelerine yer verildi.

AEROFLOT'A YAPTIRIM İDDİALARINA KREMLİN'DEN TEPKİ

Aeroflot’un Belarus’a göçmen taşıdığı ve şirkete bu nedenle Avrupa Birliği tarafından yaptırım uygulanabileceğine yönelik iddialara Kremlin'den de tepki geldi.

Açıklama Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov tarafından yapıldı.

Aeroflot’un bir açıklama yaparak söz konusu iddiaları yalanladığını anımsatan Peskov, “Umuyoruz bu çılgın fikirler yalnızca sahte hikayelerin içeriği olarak kalır. Göçmenlerin Belarus'a taşınması, eğer herhangi bir hava yolu bunu yapıyorsa, uluslararası normlara da aykırı değildir.” dedi.

istanbul suriye ırak göçmen avrupa birliği Aeroflot belarus kremlin yaptırım göçmen krizi Rusya Belarus Polonya belarus polonya göçmen belarus polonya göçmen krizi Minsk Dmitriy Peskov