Kültür balığı sağlıksız mı?
Kültür balığı ise ben yemem… Bu cümleyi tüketiciler çok sık kullanıyor. Türk halkında kültür balığı için "sağlıksız ve hormonlu" algısı var. Peki, gerçekten kültür balığı sağlıksız mı? Uzmanından bu soruya yanıt aldık.
Türkiye balık tüketmiyor? Japonya’da kişi başına yıllık tüketim 32 kilogram. Avrupa Birliği ülkelerinde 25 kilogram. Türkiye’de ise kişi başına düşen yıllık balık tüketimi 7 kilogram. Bunun 4 kilogramı da balık unu, insanlar tüketmiyor. Yani Türkiye’deki gerçek rakam 3 kilogram seviyesinde.
Nedim Anbar… Eski bir deniz subayı. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndaki son görevi de Çanakkale Boğaz Komutanlığı Kurmay Başkanlığı… Emekli olduktan sonra da balık ihracatına başlamış.
Nedim Bey'e kültür balığını sorduk… Önemli bir not; Nedim Anbar kültür balığı üretmiyor. O nedenle aktardığı bilgiler tarafsız.
Türk halkındaki algı kültür balığının kirli yerde yetiştirildiği… Nedim Anbar bu konudaki ezberleri bozuyor, "Deniz balığı nerede tutulmuş biliniyor mu?" diye soruyor.
Diğer bir algıda kültür balıklarının antibiyotikli olduğu.
Kültür balığı ile deniz balığı bir olur mu? Nedim Anbar bu soruya da yanıt verdi.
Kırmızı etten daha ucuz olmasına rağmen Türk halkı neden balık tüketmiyor?
HABER: UFUK AKKAYA
KAMERA: AKIN KARA
ulusal.com.tr