AKP, anayasa referandumu için özel bir heyet oluşturacak

AKP milliyetçi tabanı kazanmak için referandum kampanyasını “terörle mücadele” ve “iç güvenlik” başlıklarında toplayacak. Bu hafta yapılacak toplantılarla referandum sürecini uygulamaya koyacak bir beyin takımı oluşturmayı hedefleyen AKP’de referandum tarihi ile ilgili hesaplar yapılıyor.

AKP, anayasa referandumu için özel bir heyet oluşturacak

AKP Anayasa referandumu için özel bir heyet oluşturacak. Referandum sürecinde milliyetçi tabanı ikna etmek için "terörle mücadele" ve "güvenlik" vurguları öne çıkarılacak.

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, AKP’nin EVET kampanyası için kuracağı beyin takımını anlattı.

Parlamento muhabirleriyle düzenlediği sohbet toplantısında konuşan Elitaş, heyetin, hem söylemi hem de sürecin nasıl işleyeceği konusunda kampanya sürecini yöneteceğini söyledi.

Heyette kimlerin olacağının netleşmediğini kaydeden Elitaş, bunu AKP Genel Başkanı, Başbakan Binali Yıldırım'ın belirleyeceğini ifade etti.

AKP yönetimini en fazla milliyetçi tabanın Anayasa değişiklik teklifine sıcak bakmaması tedirgin ediyor. Bu duruma çözüm arayan AKP’nin referandum kampanyasını “terörle mücadele” ve “iç güvenlik” vurgularıyla yapacağı, bu şekilde milliyetçi tabanı etkisi altına almayı hedeflediği öğrenildi.

Terörle mücadele hassasiyetinin Türkiye’nin yüzde 70’lik bölümünü kapsadığını düşünen AKP kurmayları, değişikliğin terörle mücadeleyi kolaylaştıracağı algısını halka yerleştirmek istiyor.

Öte yandan, referandumun tarihine ilişkin tartışmalar da devam ediyor.

Daha önce 26 Mart, 2 Nisan veya 9 Nisan’da yapılacağı öngörülen Anayasa Referandumunun 16 Nisan Pazar günü de yapılabileceği düşünülüyor.

16 Nisan'nın öne çıkmasının en önemli sebebi ise kampanyanın daha geniş bir zamanda ve daha iyi hava koşullarında yapılmak istenmesi.

ulusalkanal.com.tr

AKP referandum