Türkiye'den Rusya'ya öneri! Dışişleri'nden açıklama

Suriye sınırındaki hava ihlallerinin ardından Türkiye Rusya'ya "ortak çalışma grubu" kurulmasını önerdi. Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Ankara'nın "benzer krizler yaşanmaması için" bu öneriyi yaptığını söyledi. Ancak Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, "herhangi bir çalışma gurubu tesisi gündeme gelmemiştir" açıklaması yaptı.

Türkiye'den Rusya'ya öneri! Dışişleri'nden açıklama

Türkiye Rusya'ya "Ortak çalışma grubu" kurulmasını önerdi.

Açıklamayı, Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov yaptı. Ankara ile bu konuda temasa geçildiğini duyuran Konaşenkov, önerinin Suriye sınırındaki hava sahası ihlaline benzer krizlerin yaşanmaması için yapıldığını belirtti.

Konaşenkov, "Rusya’nın Ankara Büyükelçiliği'nde görevli askeri ataşemiz Türkiye Savunma Bakanlığı'nı ziyaret etti. Salı günü öğleden sonra gerçekleşen temasta ataşemiz ortak çalışma grubu kurulması yönünde öneri aldı" dedi.

Rus sözcü, çalışma grubunun Türk ve Rus savunma bakanlıkları arasında kurulmasının planlandığını belirtti, "Şimdi biz konu üzerinde çalışmalar yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Rus sözcünün açıklamaları Türk Dışişleri Bakanlığı'na soruldu. Bakanlık Sözcüsü Tanju Bilgiç, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi'nin bakanlğa çağrıldığını doğruladı. Ancak, "herhangi bir çalışma grubu tesisi gündeme gelmemiştir." dedi.

Öte yandan, Moskova yönetiminin Suriye'de kararlı adımlar attığı bir dönemde Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'dan dikkat çeken bir açıklama geldi.

Şoygu, Rus ordusunun Eylül ayında yaptığı Merkez-2015 tatbikatlarında, IŞİD ve Talibanla mücadele konusunu işlediklerini açıkladı.

ulusalkanal.com.tr