Barolar Birliği'ne tırpan! AKP düğmeye bastı

AKP, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun Başbakan Erdoğan'a "hukuk dersi" vermesinin ardından Birlik'e ait yetkileri budamak için harekete geçti. Türkiye Barolar Birliği'nin yönetmelik çıkartma yetkisinin elinden alınması için çalışma başlatıldı. Birliğin hazırladığı yönetmelik, gerekçesiz şekilde Başbakanlık'a bağlı Resmi Gazete'de yayınlanmıyor ve hukuksuz şekilde engelleniyor.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Başbakan Erdoğan'a hukuk dersi verdi. AKP hükümeti Birlik'in yetkilerini budamak için harekete geçti.

AKP, Türkiye Barolar Birliği'ne ait yönetmelik çıkartma yetkisini kaldırmak için çalışma başlattı.

Hükümet bu yolla, avukatlıkta "staja kabul değerlendirmesi" ve "staj yeterlilik değerlendirmesi" için hazırlanan Barolar Birliği yönetmeliğini engellemeyi planlıyor.

2001'deki düzenlemeyle Barolar Birliği'ne ÖSYM nezdinde avukatlık sınavı yaptırma yetkisi verildi. 2006'da ise bu yetki kaldırıldı. Ancak, sınav o tarihten bu yana bir düzenleme yapılmadı. Birlik ise Avukatlık Kanunu ile kendisine verilen yönetmelik yetkisini kullanarak, boşluğu doldurmak istedi.

Başbakanlık, Barolar Birliği'nin hazırladığı yönetmeliği hiçbir yasal engel bulunmamasına karşılık Resmi Gazete'de yayınlanmasını engelledi. Birlik, bu hukuksuzluğu yargıya taşıdı ve lehte karar aldırdı ancak 14 gündür yönetmelik yayınlanmıyor.

ulusalkanal.com.tr

erdoğan Türkiye Barolar Birliği feyzioğlu