IŞiD davası da taşınıyor!

Niğde'nin Ulukışla ilçesinde 3 kişinin öldüğü 9 kişinin yaralandığı saldırıyı düzenleyen IŞİD üyelerinin yargılandığı dava bir kez daha ertelendi. Daha önce de bir kez ertelenen dava, bu kez Niğde Emniyeti'nin mahkemeye ilettiği "prokavasyon olabilir" uyarısı üzerine ileri bir tarihe bırakıldı. Mahkeme dosyayı Adalet Bakanlığı'na gönderme kararı aldı.

IŞiD davası da taşınıyor!

Niğde'nin Ulukışla ilçesinde 20 Mart 2014 tarihinde 2’si güvenlik görevlisi 3 kişiyi öldüren 9 kişiyi de yaralayan IŞİD üyelerinin yargılandığı davanın duruşması yine görülemedi. Davanın başka bir ile alınmasına karar verildi.

Taşınma kararı Niğde Ağır Ceza Mahkemesi, Emniyet ve Valilik arasında yapılan yazışmalar sonucu kararlaştırıldı.

Niğde Ağır Ceza Mahkemesi, yarın görülmesi beklenen dava öncesinde alınan güvenlik önlemlerini Emniyeti'e sordu. Niğde Emniyeti, yaklaşan seçimleri gerekçe gösterdi, "provakasyon olabilir" uyarısı yaptı.

Emniyet'in yazısında duruşmanın Nigde’de yapılması durumunda hem şüphehilerin hem de kamu güvenliğinin zarar görebileceği savunuldu.

Bunun üzerine Niğde Valiliği'nin de görüşünü alan mahkeme, davanın dosyasını Adalet Bakanlığı'na gönderilmek üzere Niğde Savcılığı'na teslim etti.

"Hayalet komutan" lakaplı Heysem Topalca'nın da sanıkları arasında olduğu davanın ilk duruşması 12 Ocak’ta yapılması bekleniyordu. Ancak duruşma çeşitli gerekçeler gösterilerek 9 Şubat’a ertelenmişti.

ulusalkanal.com.tr

ışid deaş dava Niğde daiş nedir deaş nedir