Normalleşme süreci nasıl işleyecek?

Normalleşme eylem planı çerçevesinde berber, kuaför ve güzellik merkezleri 11 Mayıs’ta kepenk açacak. Alışveriş merkezleri ve restoranlar da yine aynı gün faaliyete geçecek. Peki, bu iş yerlerinde hangi önlemler alınacak? Sokaktaki vatandaşlar normalleşme kararlarına ne diyor? Yanıtlar haberimizde.

Normalleşme süreci nasıl işleyecek?

Hayatın normalleşmesi için atılacak adımlar açıklandı sürecin nasıl olacağı ise merak konusu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın normalleşme eylem planını açıklamasının ardından gözler sürecin nasıl işleyeceğine çevrildi. Özellikle ekonominin canlanması, esnafın nefes alabilmesi için önümüzdeki hafta itibarıyla birçok iş yeri faaliyete geçecek. Ancak lokanta ve pastanelerin ne zaman açılacağı netleşmedi. Lokantacılar ve pastacılar iş yerlerinin yeniden açılmasını bekliyor.

Ulusal Kanal’ın İçişleri Bakanlığı kaynaklarından edindiği bilgiye göre, Cumhurbaşkanının 11 Mayıs'taki Kabine toplantısının ardından konuya dair açıklama yapabileceği belirtiliyor.

Yeni süreçte bu iş yerlerinde mesafe kavramı ön plana çıkacak. Masalar azaltılacak, içeri giriş çıkışlarda maske kullanımı zorunlu olacak. El dezenfektanının da bulundurulması gerekecek.

Bu iş yerlerinde de randevulu sistem hayata geçirilecek. Herhangi bir kalabalık olmaması için vatandaşlar randevu aldıktan sonra berber ya da kuaföre gidebilecek. Peki, vatandaşlar bu iş yerlerinin açılacak olmasından memnun mu? Kimi vatandaş önlemini alıp gideceğini söylerken kimi ise biraz daha bekleme taraftarı.

HABER: SEDA AKYÜZ

KAMERA: TANSEV KARA

ulusal.com.tr

normalleşme