Bağdat ile Erbil, PKK'ya karşı harekete geçti

Bağdat ve Erbil, Sincar'daki PKK'nın temizlenmesini de içeren bir anlaşma imzaladı. Anlaşma; Yabancı tüm silahlı grupların ilçeden çıkarılması ve Iraklıların bölgeye geri dönmesini de içeriyor. Irak'daki bu gelişme Türkiye'yi de memnun etti. Ankara, "İşbirliğine hazırız" dedi.

Bağdat ile Erbil, PKK'ya karşı harekete geçti

Irak'ta terör örgütü PKK'ya yönelik harekete geçildi. Türkiye, bu adıma tam destek verdi.

Bağdat ve Erbil, Sincar'daki PKK da dahil olmak üzere yabancı tüm silahlı grupların ilçeden çıkarılması için masaya oturdu. Teröristlerin temizlenmesi ve Iraklıların bölgeye geri dönmesini içeren bir anlaşmaya imza atıldı.

Birleşmiş Milletler temsilcisinin de katılımıyla, Bağdat ve Erbil'den temcilcilerin imzaladığı anlaşmaya göre Sincar'da güvenliği Irak ordusu sağlayacak.

Anlaşmayla ilgili Irak Başbakanı Mustafa Kazimi konuştu. "Topraklarımızın komşu Türkiye'ye veya komşu İran'a karşı silahlı gruplarca saldırı amaçlı kullanılmasına izin vermeyiz" dedi, Sincar'ın silahlı gruplardan temizlenmesi gerektiğini vurguladı.

Erbil adına konuşan Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani de, "Bu anlaşma, tüm ülkenin çıkarları açısından doğru ve ulusal bir adımdır ve taraflar arasında güven inşasına katkıda bulunacaktır." ifadelerini kullandı.

Anlaşma Türkiye'yi de memnun etti. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: Anlaşmanın, Sincar’da Irak makamlarının otoritesininin yeniden sağlanması, DEAŞ, PKK terör örgütü ve uzantılarının köklerinin kazınmasını, bölgedeki teröristler tarafından ağır zulüm ve baskı gören Ezidiler ile, diğer bölge halkının güven içinde yurtlarına dönmelerini sağlayacak şekilde hayata geçirilmesini temenni ediyoruz.

Sincar pkk ırak