Denetimi AKP engelledi!

Denetimi AKP engelledi!

Soma'daki iş cinayetlerinin ardı arkası kesilmezken, sürekli hale gelen kazaların araştırılması AKP Grubu'nun blok oylarıyla engellendi. 23 Ekim 2013'te verilen araştırma komisyonu kurulması talebi 6 ay bekletildi ve 14 gün önce AKP'li milletvekillerin oylarıyla reddetti. Soma'daki maden ocaklarında yaşanan ölümlerin ardı arkası kesilmiyor.

İş kazasından çıkarak adeta iş cinayetlerine dönüşen göçüklerin araştırılması ise sadece 14 gün önce AKP milletvekillerinin oylarıyla engellendi.

CHP milletvekilleri 23 Ekim 2013'te Soma'da yaşanan maden kazaları için araştırılma komisyonu kurulmasını istedi. Bu talep Meclis gündemine tam 6 ay bekletildikten sonra 29 Nisan 2014'te geldi.

Araştırma Komisyonu talebi CHP, MHP ve BDP'li vekillerin "Evet” oylarına karşı AKP’li vekillerin topluca “Hayır” oyu vemesiyle reddedildi. Soma’daki iş cinayetlerinin araştırılması AKP Grubu'nun blok oylarıyla engellendi.

Her ay en bir göçük yaşanan bölgede madenler, özel şirketler tarafından kiralanarak işletiliyor.

Madenlerle ilgili komisyon kurulması talebinin sahibi CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, "eski teknoloji kullanımına ve işçi güvenliğinin hiçe sayılmasına" dikkat çekti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı denetimlerinde iş güvenliği eksikleri tespit edilse de madenlerdeki üretimin durdurulmuyor. Bakanlık şirketlere idari para cezası vermekle yetiniyor.

ulusalkanal.com.tr

AKP maden Manisa soma