İşçiler Tekirdağ-Çorlu'da kiralık işçiliğe karşı yürüyüş yaptı

Kiralık işçilik ve Kıdem Tazminatı'nın fona devredilmesi girişimlerine tepkiler tüm yurtta devam ediyor. Yasa çalışmalarına karşı Tekirdağ- Çorlu'da buluşan emekçiler Birleşik Metal-İş öncülüğünde yürüyüş yaptı. Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu mücadelenin kararlı bir şekilde devam edeceğini vurguladı.

İşçiler Tekirdağ-Çorlu'da kiralık işçiliğe karşı yürüyüş yaptı

AKP Hükümeti'nin kiralik işçilik ve kıdem tazminatı'nın fona devredilmesi girişimlerine tepkiler tüm yurtta devam ediyor.

Birleşik Metal-İş öncülüğünde Tekirdağ Çorlu'da bir araya gelen emekçilerin hedefinde hükümet vardı.

Atatürk Meydanı'nda bir açıklama yapan Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu;''Hükümetin çalışma yaşamını derinden etkileyecek yasa tasarılarını art arda hayata geçirmeyi planladığını söyledi.

"Kiralık işçilik, düzenli istidamın ve toplu sözleşmeli çalışma yaşamını baskı ve tehdit altında almanın, ücretleri aşağıya çekmenin ve yoksullaşmanın aracı haline gelecektir. Bizler DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası olarak iş güvencemiz olan kıdem tazminatının fon adı altında talan edilmesine dün izin vermediğimiz gibi bugünde vermeyeceğiz Birleşik Metal-İş Sendikası üyesi işçiler haklarına sahip çıkmak için alanlarda eylemlerine devam ediyor).Kıdem Tazminatını Sermayeye yedirmeyeceğiz.

İşçiler Tekirdağ-Çorlu'da kiralık işçiliğe...paylaşan: ulusalkanalulusalkanal.com.tr