Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm projesi sınıfta kaldı

Hayalet kasabaya dönen Fikirtepe'de mütahit bir firma krize neden oldu. Firma tüm imzaları almasına rağmen 3 yıldır inşaata başlamadı. Duruma isyan eden vatandaş, sözleşmelerini iptal etmeye başladı.

İstanbul Fikirtpe'de kentsel dönüşümde işler sarpa sardı. Aylar önce imza atıp evlerini mütahit firmalarala veren vatandaşlar süreç uzadığı için isyan etti, bir bir sözleşmelerini iptal etmeye başladı.

Umutları ev sahibi olmaktı. Bu hayalle hem de devlet el koymasın diye firmalarla anlaşıp evlerini verdiler. Ama işler umdukları gibi olmadı.

61 adayı kapsayan kentsel dönüşüm için boşaltılan Fikirtepe, hayalet şehre döndü. Bir çok adada henüz inşaat başlamadı. Sadece 4 firma yapı için ruhsat aldı.

Bu yetmezmiş gibi Fikirtepe'ye şimdi de "çantacı"lar el attı.

Yurttaşlardan "evinizi yapacağız vadi ile imzalarını alan çantacı firmalar, "topladığı imzaları daha fazla kar etmek için başka bir yapı şirketine devretmenin" peşine düştü.

Firma 3 yıldan beri bölgeye bir çivi bile çıkmadı, hem de herkesten imza almasına rağmen. Şimdi 225 aile mağdur.

Yurttaş şaşkın... Güvenip attıkları imzalar nedeni ile ekonomik sıkıntı içindeler. Yarın ne olacak diye gözlerine uyku girmeyen Fİkirtepeliler, haklarını hukuk yolu ile arayacaklar.

HABER: DENİZ ÇAĞLAYAN

KAMERA: MEVLÜT AYDOĞAN

ulusalkanal.com.tr