Yeni dinleme belgeleri ortaya çıktı

Sabah Gazetesi Başbakan Erdoğan ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a ait olduğunu ileri sürdüğü dinleme belgelerini yayınladı. Habere göre casusluk belgeleri Selam Örügütü dosyasında yer aldı.

Yeni dinleme belgeleri ortaya çıktı

F Tipi Yapının Başbakan Erdoğan'ı ve MİT Müsteşarını dinlediğini gösteren belgeler Sabah Gazetesi'nde yayımlandı. Haberde yer alan iddiaya göre Erdoğan ve Fidan Selam Örgütü dosyası kapsamında dinlendi.

Belgelere göre, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Somali Cumhurbaşkanı ve Filistin Devlet Başkanı ile görüşmeleri de kayıt altına alınmış. Erdoğan'ın Somali Cumhurbaşkanın Hasan Şeyh Mahmut ile 26 Kasım 2013'te saat 15.59'da gerçekleştirdiği görüşme 2461965623 ID numarası kaydedilmiş. Yine Başbakan'ın Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas ile gerçekleştirdiği görüşmesi 28 Kasım 2013 tarihli...

Casusluk zanlısı polislerin telefonlarını kayıt altına aldıkları bir diğer isim Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarı Hakan Fidan. SABAH'ın yayımladığı belgelere göre; MİT Müsteşarı Hakan Fidan kendi cep telefonu numarasından önce Hakan sonra Emin kodu ile dinlenmiş. Telefon görüşmeleri soruşturma dosyasına konulmuş. Fidan'ın görüşmeleri arasında devlet sırrı niteliğinde konular var.

Sabah'ın iddiasına göre, Erdoğan ve Fidan dışında Enerji Bakanı Taner Yıldız ve Tarım Bakanı Mehdi Eker'in enerji politikaları ile ilgili mahrem görüşmeleri de dinlenilmiş. Özellike Taner Yıldız'ın bütün görüşmeleri kaydedilip tape haline getirilmiş.

Dinleme kararlarının hep aynı mahkemeden alınması da dikkat çekti. Başbakan Erdoğan, bakanlar ve MİT Müsteşarı'nın dinlendiği görüşmelerin İstanbul 2 ve 3 numaralı Özgürlük Hâkimliği'nden alınan kararlar ile gerçekleşti.

(Görseli büyütmek için tıklayınız)

ulusalkanal.com.tr