İran Ordusu yeni bir tatbikata daha imza attı

İran Ordusu yeni bir tatbikata daha imza attı, tatbikat tansiyonun yüksek olduğu ülkenin güneydoğusunda yer alan Umman Denizi kıyısındaki Mekran sahilinde gerçekleşti. İktidar 99 adlı tatbikata, hava indirme, özel kuvvetler ve acil müdahale ekiplerinden oluşan askeri birlikler katıldı.

İran Ordusu yeni bir tatbikata daha imza attı

İran Silahlı Kuvvetleri son haftalarda ardı ardına gerçekleştirdiği tatbikatlara bir yenisini daha ekledi.

Ülkenin güney doğusunda bulunan, Mekran sahilinde düzenlenen tatbikata, Şiraz 55'inci hava indirme tugayı, 65'inci özel kuvvetler birliği ve acil müdahale ekiplerinden oluşan askeri birlikler katıldı.

Tatbikatta Ordu Genel Komutanı Tümgeneral Abdurrahim Musevi, Kara Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Keyumers Haydari ile birlikte diğer üst düzey askeri yetkililer de hazır bulundu.

Kara Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Haydari, Umman Denizi kıyısında düzenlenen tatbikatın amacının Kara Kuvvetlerine bağlı birliklerin hareket kabiliyeti ve hücum gücünü değerlendirmek olduğunu söyledi.

İran silahlı kuvvetleri 5 Ocak'tan bugüne, insansız hava araçları tatbikatı, deniz tatbikatı, uzun menzilli balistik füze tatbikatları gerçekleştirmişti.

iran tatbikat kara kuvvetleri balistik füze insansız hava araçları deniz tatbikatı iktidar 99