İran'da koronavirüs alarmı

İran'da koronovirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı artarken Türkiye de güvenlik tedbirlerini arttırıyor. İran sınırı geçişlere kapatıldı. Kara ve hava yolu ulaşımından sonra demir yolu ulaşımı da durduruldu.

İran'da koronavirüs alarmı

Çin'in vuhan kentinde başlayarak yayılan koronavirüs nedeniyle İran'da kırmızı alarm verildi. Hayatını kaybedenlerin sayısı 12'ye yükseldi. Virüs bulaşan kişi sayısı 50'ye yaklaştı.

Sağlık Bakanı Said Nemeki, Kovid-19 vakalarına ilişkin Meclis'e bir rapor sundu. Virüsün Kum şehrinden Tahran, Gilan, Merkezi ve Mazenderan eyaletine yayıldığı tespit edildi.

Türkiye'de sıkı güvenlik önlemleri aldı. İran'dan Türkiye'ye yapılan tren seferleri de geçici olarak durduruldu.

Hava sahasının da kapatılma kararı sonrasında son uçak İstanbul Havalimanı'na indi.

Maskeli yolcular kontrolden geçirildi.

Sınır kapılarında tedbirler üst düzeye çıkarıldı. Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki Gürbulak Sınır Kapısı'nda gümrük içinde termal kamera kuruldu.

Yabancıların yurda girişine izin verilmezken, Türkiye'den İran'a geçişler ise kontrollü olarak devam ediyor.

Türk vatandaşlar ise termal kamera ve sağlık görevlilerince yapılan kontroller ile yurda alınıyor. Ufacık bir şüphede vatandaşların hastaneye sevk edilmesi için ambulanslar hazır bekletiliyor.

Sınır kapılarının kapatılması ile çok sayıda araç ve tır da yollarda kaldı. İran tarafında kilometrelerce uzunlukta kuyruk oluştu.

Türkiye'den önce kara yolu ulaşımını durduran Irak, bilançonun ağırlaşması ile giriş yasağını 15 gün daha uzattı.

ulusal.com.tr

iran koronavirüs