Piyasalarda döviz baskısı

Hükümet krize çözüm ararken piyasalar da radarını ekonomi kurumlarından gelecek açıklamalara çevirdi. Dikkatler Eylül ayı başında açıklanacak Orta Vadeli Program'da. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da OVP'ye ilişkin ipuçları verdi. Öncelik cari açık ve enflasyonla mücadele olacak.

Hükümet, krize çözüm arıyor.

Devletin zirvesi dövizkurundaki yükselişi frenlemeye çalışıyor.

Gözler, açıklanacak olan Orta Vadeli Program ve Kalkınma Planı'nda.

Merkez Bankası, yükseliği baskılamak için Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nı da döviz işlemlerine açtı. Yani önceden sadece Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası banka bünyesinde gerçekleştirilen Türk Lirası uzlaşmalı vadeli döviz satım ihaleleri artık Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda da yapılacak. Amaç piyasadaki döviz talebini karşılayabilmek.

Duyuru yapıldı ancak işleyişe ve zamana ilişkin bir ayrıntı paylaşılmadı.

Piyaslar, işlemlerin hangi zaman ve hangi şartta yapılacağı konusunda gelecek açıklamayı beklerken Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Eylül ayı başında açıklanacak Orta Vadeli Programa ilişkin ipuçları verdi.

"Birlikte Kazanacağız: KOBİ Destek Kredisi Tanıtımı" programına katılan Albayrak, cari açık ve enflasyonla mücadele konularına yoğunlaşacaklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da Balıkesir'de yaptı konuşmasını. Dövizdeki artış için "operasyon" dedi.

ulusal.com.tr

piyasa kriz hükümet baskı Döviz kur