İşte "TSK'nın gözleri"

Terör örgütlerine yönelik operasyonlarda Hava ve Kara birlikleri hedefleri sıfır hata ile vuruyor. Ordunun bu başarısında İnsansız Hava Araçlarının rolü büyük. Tümüyle milli imkanlarla üretilen İHA'lar hedefleri bir bir tespit ediyor, F 16'larda bu hedeflere nokta atışı yapıyor.

İşte "TSK'nın gözleri"

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör örgütleri PKK ve IŞİD'e yönelik operasyonları devam ediyor. 3'erli gruplar halinde havalanan F-16'lar önceden belirlenen hedefleri bombalıyor.

F-16'ların sıfır hata ile imha ettiği hedeflere karadan da obüs, tank ve toplarla atış yapılıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri teröristlere yönelik operasyonlarını tamamen milli imkanlarla gerçekleştiriyor.

TSK, operasyonlar sürerken, sosyal paylaşım hesaplarından adeta gözü kulağı olan yerli üretim İnsansız Hava Aracı ANKA'nın görüntülerini yayınladı.

TAI ve TUSAŞ tarafından tasarlanıp üretilen radarı Aselsan tarafından geliştirilen ANKA, gece gündüz kaydettiği istihbarat görüntülerini anlık olarak komuta merkezine iletiyor.

32 saate kadar havada kalabilen ANKA'lara silah montesi de yapılabiliyor. Aynı anda birden fazla hedefi takip edebilen yerli üretim İnsansız Hava Araçları yüklü olduğu mühimmatla hedefleri de vurabiliyor.

TSK'nın son günlerde terör örgütlerine düzenlediği başarılı operasyonlarda ANKA'lar büyük rol oynuyor. TSK bünyesinde yine yerli ancak özel sektör üretimi olan Bayraktar modeli insansız hava araçları da bulunuyor.

ulusalkanal.com.tr

işte