Hatay kardeşliğin şehridir

Suriye'de yaşananlar Hatay'ı Türkiye'nin en önemli şehri haline getirdi. Yıllardır kardeşlik harcı ile yoğrulan kentten birlik sesleri yükseldi. İşçi Partisi Defne aday tanıtım toplantısı yaptı. Toplantıda konuşan,Genel Başkan Vekili Hasan Basri Özbey Hatay'da Suriye ve Esad düşmanlığına yer olmadığını söyledi.

Kardeşliğin şehri Hatay'dan birlik ve beraberlik sesleri yükseldi.

İşçi Partisi'nin Defne Belediye Başkan Adayı Dr. Cafer Özenir ve meclis üyeleri yoğun bir katılımla halka tanıtıldı. Salon hınca hınç doldu.

Toplantıda en önde engelliler yer aldı. Salonda genci yaşlısı kadını coçuğu binlerce kişi vardı.

İşçi Partisi Genel Merkezi'nin de kaılım düzeyi yüksekti. Genelbaşkanvekili yanısıra Genel Başkan yardımcıları ve yöneticiler toplantıya katıldı.

Törene İşçi Partisi Genel Başakanvekli Hasan Basri Özbey'in konuşmaları damga vurdu. Özbey, Hatay'da Suriye ve Esad düşmanlığına yer olmadığını söyledi.

Özbey, AKP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin adaylıktan çekilmeye çağırdı.

Aynı zamanda Çekmece Belediye Başkanı olan ve Defne belediye başkan adayı Dr. Cafer Özenir'in sloganı "halkçı belediyecilik."

İşçi Partisi adayları için bölgede çalışma yürüten Şam Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Mehmet Yuva kardeş kavgasına izin verilmeyeceğini söyledi.

Hatay radyo televizyonu tarafından da canlı yayınlanan toplantı partinin 24 belediye meclis üyesinin tanıtılmasıyla sona erdi.

ulusalkanal.com.tr

hatay işçi partisi defne