Kovid-19 salgınında son durum

Koronavirüs pandemisi ile tüm dünya mücadele ediyor. Yetkililer ülkelerinin bu salgından en az şekilde etkilenmesi için çeşitli önlemler alıyor. İşte Avrupa ülkelerinde son durum…

Kovid-19 salgınında son durum

Koronavirüs salgının dünyada en fazla can aldığı ülkelerden İspanya’da kraliyet ailesinden kötü haber geldi. Koronavirüs testi pozitif çıkan 86 yaşındaki Prenses Maria Teresa Kovid-19’a yenik düşen ilk Kraliyet Ailesi mensubu oldu.

Solunum sıkıntısına yol açan Kovid-19 için İsrail’in, Almanya’dan solunum cihazı talep ettiği iddia edildi. İsrail’in Yedioth Ahronoth gazetesinin haberinde, Netanyahu'nun kısa bir süre önce Merkel ile yaptığı telefon görüşmesinde, Merkel’in söz konusu talebi olumsuz karşıladığı belirtildi.

Belçika'da da hastaneye kaldırılan kişi sayısının artmasının ardından solunum cihazları yetersiz kaldı. Bazı hastaneler dalgıç maskelerini kullanmaya başlayacaklarını duyurdu.

Ekipman sıkıntısı çeken bir diğer ülkede Hollanda. Kovid-19 yayılmasını önlemek amacıyla Çin’den ithal ettiği 1,3 milyon maskenin 600 bininin yeterli standartları taşımadığı gerekçesiyle toplatılmasına karar vererek maske ithalatını durdurdu.

Çin’le ithalatları süren Macaristan'da, Çin'den 3 milyon maske ve 27 ton tıbbi koruyucu malzeme, Slovakya ise 2 milyon 200 bin maske ve 1 milyon hızlı test satın aldı.

Avrupa Birliği Komisyonu, virüsün ekonomik etkilerine karşı önlem aldı. Yeni teşvik paketi hazırlayacağını duyurdu.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Kovid-19 krizinde üye ülkelere hızla destek sağlamak için mevcut AB yapısal fonlarının tamamen esnek hale getirilmesi üzerinde de çalıştıklarını belirtti.

Salgınla mücadele yöntemi çok tartışılan ve kendisi de koronavirüse yakalanan İngiltere Başbakanı Boris Johnson, İngiltere'de 'sürü bağışıklığı' yönteminde uzun süre ısrar etti. Ancak artan vaka ve can kaybı sayısı karşısında bundan vazgeçmek zorunda kaldı. Johnson, ülke genelindeki tüm hanelere 'koronavirüs mektubu' gönderdi.

Johnson, mektupta ayrıca halka evde kalarak, Ulusal Sağlık Hizmetlerini korumaları ve hayat kurtarmaları için çağrıda bulundu.

ulusal.com.tr

koronavirüs