HSYK harekete geçti

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, İzmir'de yapılan casusluk kumpasıyla ilgili harekete geçti. TSK'ya kumpas kurulduğu gerekçesiyle, soruşturmayı yürüten dönemin hâkim ve savcıları hakkında inceleme başlatıldı.

HSYK harekete geçti

İzmir'de Türk Silahlı Kuvvetleri'ni hedef alan casusluk kumpasında, polislerden sonra sıra hakim ve savcılara geldi. Soruşturmada görev alan hakim ve savcılar hakkında inceleme başlatıldı.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, Casusluk kumpasıyla hedef alınan 43 askerin suç duyurusunu dikkate aldı. Usulsüz dinleme kararlarına imza atan savcı ve hâkimler ile davanın görüldüğü eski İzmir 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi hâkim ve savcıları hakkında inceleme başlattı.

HSYK’ya yapılan suç duyurusunda, kumpasta görev alan hakim ve savcıların komplo kurarak TSK’yı hedef aldığı, dijital verilere eklemeler yapılarak sahte deliller üretildiği vurgulandı. Askeri belge ve devlet sırrı niteliği taşıyan belgeleri açık ettiği belirtilen kumpas hakimleri ve savcılarının "casusluk suçundan" soruşturulması talep edildi.

Suç duyurusunu inceleyen HSYK, kumpasta görev alan hakim ve savcılar hakkında incleme başlattı. İncelemeyle ilgili kararın gelecek hafta açıklanması bekleniyor.

ulusalkanal.com.tr