Dünya Bankası'ndan 2020 büyüme tahmini

Dünya Bankası, koronavirüs salgını nedeniyle 2020 küresel büyüme tahminini düşürdü. Küresel ekonominin bu yıl yüzde 5,2 daralacağı öngörüldü. Dünya Bankası büyük şoku, Amerika Birleşik Devletleri ve Avro Bölgesi ekonomilerinin yaşadığını vurguladı.

Dünya Bankası'ndan 2020 büyüme tahmini

Dünya Bankası 2020 yılına ilişkin küresel büyüme tahminini düşürdü. Küresel ekonominin bu yıl yüzde 5,2 küçüleceği belirtildi.

Dünya Bankası, Küresel Ekonomik Beklentiler Raporu'nun Haziran 2020 sayısını yayımladı. Koronavirüs salgınının küresel ekonomiye İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana en derin durgunluğu yaşattığı aktarıldı.

Dünya Bankası, ocak ayında yaptığı tahminlerde küresel ekonominin bu yıl yüzde 2,5 büyüyeceğini öngörmüştü. Şimdi ise 2020 yılında dünya ekonomisinin yüzde 5,2 daralacağı açıklandı.

Dünya Bankası’na göre büyük şoku Amerika Birleşik Devletleri ve Avro Bölgesi ekonomileri yaşadı. Gelişmiş ekonomilerin iç talep ve arz, ticaret ile finans alanlarında ciddi bozulmaların yaşandığı kaydedildi.

Amerika Birleşik Devletleri ekonomisinin bu yıl yüzde 6, 1 küçüleceği belirtilen Dünya Bankası raporunda Avro Bölgesi ekonomisinin ise bu yıl yüzde 9,1 daralacağını değerlendirildi. Raporda Japonya ekonomisinin de bu yıl yüzde 6,1 küçüleceği belirtildi.

Dünya Bankası Küresel Ekonomik Beklentiler Raporu’nda gelişmekte olan ülke ekonomilerinin de bu yıl ortalama yüzde 2,5 daralacağı tahmin edildi.

Bu grupta yer alan ülkelerden Çin'in bu yıla ilişkin ekonomik büyüme tahmini yüzde 5,9'dan yüzde 1'e düşürüldü. Rusya ekonomisinin bu yıl yüzde 6 küçülmesi beklenirken, Hindistan ekonomisinin de bu yıl yüzde 3,2 daralacağı kaydedildi.

Dünya Bankası Raporunda Türkiye ekonomisine ilişkin beklentiler de yer aldı. Buna göre Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 3,8 küçüleceği, 2021'de ise yüzde 5 büyüyeceği tahmini yapıldı.

ulusal.com.tr

dünya bankası