Avrupa Parlamentosu Maraş'ın BM'ye verilmesi ve TSK'nın Kıbrıs'tan çekilmesini isteyecek

Avrupa Parlamentosu 5 Mayıs'ta Türkiye raporunu görüşecek. Oldukça ayrıntılı hazırlanan raporda, Türkiye'nin Kıbrıs'tan askerlerini çekmesi ve Maraş bölgesini Birleşmiş Milletler'e teslim etmesi isteniyor.

Avrupa Parlamentosu Maraş'ın BM'ye verilmesi ve TSK'nın Kıbrıs'tan çekilmesini isteyecek

1915 olaylarını "soykırım" olarak tanımlayan kararı onaylayan Avrupa Parlamentosu’nun kritik bir raporu daha görüşmeye hazırlanıyor. 5 Mayıs'ta yapılacak Türkiye raporu görüşmesinde Türk askerinin Kıbrıs'tan çekilmesi isteniyor.

Raporu hazırlayan Hollandalı parlamenter Kati Pari. Uzun süre üzerinde anlaşılamayan raporla ilgili siyasi gruplar da onay verdi.

Daha önce verilen 442 değişiklik önergesinin yarısına yakınını kapsayan raporda, Türk hükümetinin demokrasi konusundaki tutumu ele alınıyor. Demokratik değerlere ve ilkelere saygı gösterme taahhüdü bekleniyor.

Yaşam tarzı ile ilgili "din ile devlet işlerinin birbirinden ayrı tutulması" gerektiği belirtiliyor. Basın özgürlüğü, İç güvenlik paketi ve yolsuzluk skandalları eleştiriliyor.

En dikkat çeken bölüm ise Kıbrıs meselesiyle ilgili. Raporda, Türkiye’den askerlerini çekmeye başlaması ve kapalı bölge Maraş’ın Birleşmiş Milletler’e iadesi isteniyor.

ulusalkanal.com.tr

Kahramanmaraş Avrupa Parlamentosu Türk Silahlı Kuvvetleri Kıbrıstan