AK Parti Sözcüsü Çelik: "KKTC'ye silah desteğini artıracağız"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Çelik "KKTC'ye silah desteğini artıracağız" dedi.

AK Parti Sözcüsü Çelik: "KKTC'ye silah desteğini artıracağız"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Yunanistan ve ABD'nin provokatif adımlarına sert tepki "ABD'nin silah ambargosunu bir yıllığına kaldırdım demesi kadar sorumsuz bir davranış olamaz. Tüm bunların anlamı şudur; Yine Ege'de Akdeniz'de saldırgan tarafı güçlendirecek, daha hukuksuz işler yapacak bir tutum içerisine giriyorsunuz. Türkiye'ye bir şey olmaz. Kuzey Kıbrıs'a silah ve askeri desteğini daha da fazla artırır" ifadelerini kullandı.

Açıklamadan öne çıkan başlıklar şöyle:

- AB'nin Türkiye rapor örgütüne buradan seslenmek isterim. Kendisinin doğrudan yanlış aldıkları konular var. Diyarbakır Anneleri'ni de gündemlerine almalarını istiyoruz. Ama şimdiye kadar uluslararası kurumların gündemine Diyarbakır Anneleri'nin girmemiş olması dünyanın en büyük ikiyüzlülüklerinden bir tanesidir.
Devletlerin yaptıkları insan haklarını gündemine aldıklarını söyleyenler DEAŞ örgütünün yaptıkları insan hakları ihlallerini gündemine alıyorlar. PYD/ PKK, FETÖ örgütlerini ama gündemine almıyorlar.

" KKTC'YE OLAN DESTEĞİ ARTIRIRIZ"

Çelik şunları ekledi:

- ABD'nin silah ambargosunu 1 yıllığına kaldırdım demesi kadar sorumsuz bir davranış olamaz. Tüm bunların anlamı şudur; Yine Ege'de Akdeniz'de saldırgan tarafı güçlendirecek, daha hukuksuz işler yapacak bir tutum içerisine giriyorsunuz. Türkiye'ye bir şey olmaz. Kuzey Kıbrıs'a silah ve askeri desteğini daha da fazla artırır.
abd türkiye amerika yunanistan pkk ak parti KKTC Kıbrıs Ömer Çelik Bir